eldsjal2024_pan
Servering i Märsta Centrum.Foto: Magasinet

Slopar avgifter för tillsyn

Kommunen slopar avgifterna för tillsyn av exempelvis krogar som serverar alkohol: - Kommunen är ålagd att godkänna och hantera serveringstillstånd samt utföra kontroller enligt alkohollagen och den tillfälliga pandemilagen. Det är inget vi kan ändra på trots en omvälvande pandemi, men vi kan slopa avgifterna för att underlätta tillvaron för näringsidkarna, säger Mats Weibull (M) ordförande i Bygg- och miljönämnden.

centrum_artikel_host

Kommunen kommer i år inte att ta ut tillsynsavgifter från verksamheter som har tillstånd att servera alkohol, det är ett hundratal företag som berörs. Ansökningsavgifterna för servering 2021 kommer också att tas bort, vilket gäller retroaktivt. Avgifter som betalats in kommer att återbetalas skriver Sigtuna kommun.
– Eftersom restriktionerna kommer fortsätta gälla på sätt som drabbar vårt lokala näringsliv ser vi över alla möjliga och lagliga sätt att stötta företagarna. Med beslut som att slopa avgifter för såväl markupplåtelse som serveringstillstånd hoppas vi kunna bidra till att företagarna snart får fart på sina verksamheter igen. Det är viktigt för hela kommunen, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

connys_helsida
spedition_helsida
steningekompani_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

centrum_host_helsida
storemore_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
storemore_out
spedition_outsider
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider