centrum_panorama_hostshopping
Sigge och Tuna längs UppsalavägenFoto: Insändarbild

Slåtterfigurer välkomnar till Sigtuna Möte

Inför helgens Sigtuna Möte har Järva Trädvårdscenter skapat Sigge och fru Tuna som hälsar besökare välkomna till staden.

centrum_artikel_host

Sigtuna Möte går av stapeln nu i helgen med aktiviteter 26-27 augusti med aktiviteter som marknad, cykeltävling, livemusik och författarsamtal. Välkomnar till dagarna gör Sigge och Tuna, två gröna figurer som står längs Uppsalavägen. Figurerna ska skapa en välkomnade känsla till besökare av Sigtuna Möte.
– Figurerna med sina redskap, lien och räfsan representerar även satsningen med naturvårdande slåtter, som ökar för varje år i kommunen, hälsar Annelie Sjödin från Järva Trädvårdscenter i ett mail till redaktionen.

Klicka här för mer info om Sigtuna Möte

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
klara_outsider
connys
ridskola_2020_outsider