eldsjal2024_pan
Sigge och Tuna längs UppsalavägenFoto: Insändarbild

Slåtterfigurer välkomnar till Sigtuna Möte

Inför helgens Sigtuna Möte har Järva Trädvårdscenter skapat Sigge och fru Tuna som hälsar besökare välkomna till staden.

centrum_artikel_host

Sigtuna Möte går av stapeln nu i helgen med aktiviteter 26-27 augusti med aktiviteter som marknad, cykeltävling, livemusik och författarsamtal. Välkomnar till dagarna gör Sigge och Tuna, två gröna figurer som står längs Uppsalavägen. Figurerna ska skapa en välkomnade känsla till besökare av Sigtuna Möte.
– Figurerna med sina redskap, lien och räfsan representerar även satsningen med naturvårdande slåtter, som ökar för varje år i kommunen, hälsar Annelie Sjödin från Järva Trädvårdscenter i ett mail till redaktionen.

Klicka här för mer info om Sigtuna Möte

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

mp_helsida_eu

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
storemore_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna