vinter_pan
Foto: SL/Pressbild

SL-kortet föreslås kosta 999 kronor

Från och med 2024 är förslaget att SL-kortet ska kosta 999 kronor i månaden, detta för att täcka ett budgetunderskott.

centrum_artikel_host

Dagens Nyheter rapporterar att SL-kortet från och med i januari i år väntas kosta 999 kronor, en höjning från dagens 970 kronor. Detta i en tid då pendeltåget inte gått enligt tidtabell sedan senhösten förra året. En orsak till budgetunderskottet är att många resenärer försvann under pandemin och inte hittat tillbaka. Resandet var i maj ungefär på 80 procent av nivåerna som maj 2019, alltså före pandemin. Dessutom ska trafikförvaltningen spara in på minskad service på stationsentréer och biljettkontor samt effektiviseringar i samband med nya upphandlingar.

Den politiska ledningen bestående av S, C och MP har inte tagit ställning till höjningen i nuläget utan blir en del av budgetförhandlingarna höst.
– Men det förvaltningens underlag tydligt visar är det vi varnat för flera gånger under våren, att det ekonomiska läget är extremt tufft och att staten nu måste kliva in och stötta regionerna, säger Anton Fendert (MP), trafikregionråd, enligt DN

I riskzonen finns även att busslinjer måste slopas och minskad turtäthet.

pantamera_avc_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

wenngarn_helsida
storemore_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

vinter_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

connys_helsida

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

ica_helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

oppethus_dec

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

joes-helsida

Vädervarning i kommunen för onsdag

Notiser SMHI utfärdar en vädervarning för Sigtuna kommun med en Gul varning för Vind i kombination med snöfall. Under tiden från onsdag eftermiddag till natt mot torsdag förväntas en kombination av snöfall och kraftiga vindar skapa potentiella problem i trafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
swedol_outsider
joes_outsider
connys
storemore_out
pantamera_out
ica_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
oppethus_out