centrum_panorama_hostshopping
Foto: Skånetrafiken

SL: Köp munskydd innan resan

Nu är det klart att det inte finns någon plats där man som resenär kan få munskydd av SL norr om Stockholm.

centrum_artikel_host

SL kommer att tillhandahålla gratis munskydd i kollektivtrafiken via två platser vid Sergels torg (Kundcenter) och Centralen. SL betonar att det är resenärens ansvar att införskaffa och bära munskydd. Resenärer kommer inte att bli avvisade om man inte bär munskydd och det blir ingen kontroll av efterlevnad. Munskydd rekommenderas i kollektivtrafiken i rusningstid mellan klockan 7-9 och 16-18.

I anslutning till stationer och hållplatser finns cirka 500 ställen som kiosker, apotek, butiker som säljer munskydd. I både Märsta, Sigtuna och Rosersberg finns det närliggande butiker som säljer munskydd om man önskar införskaffa inför resan.

connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider