nationaldagen_pan
Foto: Kronofogden

Skuldsättningen ökade bland kommuninvånare

Skuldsättningen ökar bland kommuninvånare och enligt Kronofogden är det drygt 5,5 procent av den vuxna befolkningen som har skulder hos Kronofogden.

centrum_artikel_host

Efter en nedgång av andelen skuldsatta i kommunen så märktes en markant ökning under coronaåret 2020, från cirka 2000 kommuninvånare till 2091. Andelen är nu 5,59 procent av den vuxna befolkningen. Den sammanlagda skulden till Kronofogden är cirka 490 miljoner kronor, två av tre skuldsatta är män.

Fem av de skuldsatta är under 18 år och hade sammanlagd skuld på 69 000 kronor. Flest skuldsatta finns åldern 45-54 år, därefter 35-44 år. 195 av 65-plussare har skuld hos Kronofogden. Sigtunaborna är dock inte värst i länet, Botkyrka har störst andel skuldsatta med 6,1 procent, lägst andel finns i Danderyd med 1,1 procent.

 

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Nyheter Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

connys_helsida
centrum_host_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
bygdensdag_outsider
nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host