centrum_panorama_hostshopping
Foto: Kronofogden

Skuldsättningen ökade bland kommuninvånare

Skuldsättningen ökar bland kommuninvånare och enligt Kronofogden är det drygt 5,5 procent av den vuxna befolkningen som har skulder hos Kronofogden.

centrum_artikel_host

Efter en nedgång av andelen skuldsatta i kommunen så märktes en markant ökning under coronaåret 2020, från cirka 2000 kommuninvånare till 2091. Andelen är nu 5,59 procent av den vuxna befolkningen. Den sammanlagda skulden till Kronofogden är cirka 490 miljoner kronor, två av tre skuldsatta är män.

Fem av de skuldsatta är under 18 år och hade sammanlagd skuld på 69 000 kronor. Flest skuldsatta finns åldern 45-54 år, därefter 35-44 år. 195 av 65-plussare har skuld hos Kronofogden. Sigtunaborna är dock inte värst i länet, Botkyrka har störst andel skuldsatta med 6,1 procent, lägst andel finns i Danderyd med 1,1 procent.

 

nrh_sigtuna

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

hockeyskola_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
sap_sep23_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

ica_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

connys_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

defacto_helsida
moderat_fokus_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
nrh
joes_outsider
ica_outsider
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
connys
ridskola_2020_outsider