eu_valet_panorama
Budget och skuldrådgivarna sitter i TrygghetscentretFoto: Daniel Iskander

Skuldrådgivare väntar sig en intensiv höst och vinter

Kommunens skuldrådgivare uppmanar kommuninvanre som har problem med ekonomin att höra av sig: - Vi rekommenderar att man tar kontakt med en budget- och skuldrådgivare innan man ansöker om till exempel skuldsanering, säger Alexandra Solvin Budget- och skuldrådgivare.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade under måndagen om att antalet skuldsatta ökat under coronakrisen. Det är något som även kommunens Budget- och skuldrådgivare uppmärksammat.
– Vi tror ju som Kronofogden gör att vi kommer få en ökning här under hösten/vintern. Speciellt eftersom vi har Arlanda i vår kommun och där många blivit permitterade eller uppsagda, säger Alexandra Solvin.

Redan nu om man har det besvärligt med ekonomin så kan man kontakta kommunens skuldrådgivare. Innan man ansöker om skuldsanering rekommenderar Anna att man kontaktar dem.
– Vi gör en skuldkartläggning om så är fallet. Vi kan då ganska snabbt se om en person är kvalificerad för att få en beviljad skuldsanering. Vi hjälper då personen att skicka in en ansökan och finns med under hela skuldsaneringsperioden. Vi får kopior på allt som KFM skickar ut och kan då förklara för klienten vad det är KFM skriver och vad som händer härnäst. Vi kan även vara behjälpliga med att göra en hållbar budget för våra klienter. Om personen inte är kvalificerad för skuldsanering så kan vi hjälpa till att ansöka om en betalningsplan till personens fordringsägare för en mer hållbar ekonomi.

Behöver du hjälp med Budget och skuldrådgivning, klicka här (Extern länk)

mp_helsida_eu
sigtunakampen_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Nyheter Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Nyheter Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
sigtunakampen_outsider