centrum_panorama_hostshopping

Skridskobank inrättas i Pinbackshallen

I samband med Pinbackshallens jubileum på onsdagen skänkte Sigtuna kommun 50 par skridskor till Pinbackshallens föreningar: - Ett uppskattat initiativ från Sigtuna kommun att satsa på en skridskobank för barn och ungdomar i ishallen! Wings vision att erbjuda alla barn i kommunen att lära sig åka skridskor är inte längre en utopi, säger Annika Bröms, ansvarig för Hockeyskolan i Wings.

centrum_artikel_host

Kommunen bidrar med en skridskobank till Pinbackshallens föreningar. 50 par skridskor finns nu i hallen så att alla som vill ska kunna åka skridskor.
– Med den här skridskobanken vill vi säkerställa att inget barn går miste om en enda lektion som har skridskoåkning på schemat, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden, och Marie Axelsson (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i ett gemensamt uttalande.

Det är inte bara föreningarna som kommer ha access till skridskobanken utan även skolor i samband med idrottsundervisning och friluftsdagar. När Marie Axelsson och Pernilla Bergqvist avslöjade gåvan i samband med matchen fick de en spontan applåd.
– Det är kul att åka skridskor och med 50 nya låneskridskor kan fler få den möjligheten. Vi hoppas att den här satsningen, som Kultur-och fritidsnämnden och Barn- och ungdomsnämnden samarbetar kring, förenklar idrottsundervisningen och främjar folkhälsan på sikt, fortsätter Marie Axelsson (S)

Annika Bröms, ansvarig för Hockeyskolan i Wings, välkomnar initiativet:
– Wings vet hur roligt och utvecklande det är för barn att hålla på med sport och vi vill att fler barn ska börja åka skridskor. Wings Hockeyskola vill gärna dubbla antalet barn som börjar spela hockey men då måste fler barn börja åka skridskor. En skridskobank sänker trösklarna så att fler barn får möjlighet att prova. Vi hoppas att detta kan leda till mer samarbete med förskolor och grundskolor i kommunen och Wings hockey.

pantamera_avc_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Sport Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

mp_tack_helsida
division 3

Märsta IK derbyföll mot Bollstanäs

Sport I Division 3 Norra Svealand möttes Märsta IK och Bollstanäs på Midgårdsvallen i Märsta. Matchen slutade 2-4 till Bollstanäs inför 150 åskådare.

brobygget_2024

Skånela med på TRIM-SM

Sport Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Sport I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

Sport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Sport Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Nytt nederlag för Märsta IK

Sport Spånga besegrade Märsta IK på Modgårdsvallen med 2-0 inför drygt 100 åskådare i den soliga försommarkvällen.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Sport I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider