sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Skrek ”jävla svartskallar” i trapphus-Döms för ofredande

En man från Märsta döms för ofredande sedan han skrikit "jävla svartskallar" till sina grannar i trapphuset.

centrum_artikel_host

Händelserna inträffade hösten 2017, den nu dömde mannen som då var 45 år gammal bankade och förde oväsen i sin lägenhet riktat mot de som bodde under honom. Vid ett tillfälle ska han också ha skrikit ”Varför bor ni här, jävla svartskallar?”. Mannen ska också ha skrikit åt sin granne att komma ut om han vågar. Eftersom det gått så lång tid mellan brott och dom så döms mannen till totalt 2500 kronor i skadestånd för ofredande.

foraldranatverk_helsida
steningekompani_helsida
skridskodisco_helsida
connys_helsida
funkisfest_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
stentekompani_outsider
foraldranatverk_outsider
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider