vinter_pan
Här mäts skräpFoto: Sigtuna kommun/facebook

Skräpmätningar runt om i kommunen

Under sommaren har en mätning av nedskräpning ägt rum i Sigtuna, där fokus har legat på att samla in data för att kunna planera framtidens strategier för omhändertagande av skräp och avfall. Engagerade sommarjobbare har spelat en avgörande roll i detta arbete genom att cykla runt och använda en speciell app för att genomföra cirka 200 mätningar i tätbebyggda områden runt om i kommunen.

centrum_artikel_host

Målet med mätningarna är att samla in information om mängden skräp som återfinns i olika slumpmässigt utvalda ”rutor” i hela Sigtuna kommun. Genom att noggrant kartlägga denna information kan ansvariga parter, inklusive Håll Sverige Rent, Naturvårdsverket och Sigtuna kommun, bättre dimensionera och planera åtgärder för att säkerställa ett rent och snyggt samhälle även i framtiden.

Detta samarbete mellan olika organisationer och kommunen är av stor betydelse för att bekämpa nedskräpning och främja en hållbar miljö. Genom att samla in data på detta sätt får man en mer detaljerad bild av var nedskräpningen är mest förekommande och kan fokusera på att vidta riktade åtgärder i de områden där behoven är störst.

Initiativet att involvera sommarjobbare i mätningarna har varit framgångsrikt, inte bara genom att samla in värdefull data, utan även genom att öka medvetenheten om nedskräpning och miljöfrågor bland ungdomar i Sigtuna. Sommarjobbarna har spelat en aktiv roll i att göra Sigtuna till en ännu vackrare och mer trivsam plats att leva i.

Genom att mäta och analysera nedskräpningen i Sigtuna tar kommunen ett steg framåt mot att utveckla effektiva strategier för att minska skräpföroreningar och bevara den naturliga skönheten i området. Resultaten av mätningarna kommer att ligga till grund för framtida initiativ och åtgärder som syftar till att bevara Sigtunas renhet och skapa en hållbar framtid för invånarna.

Denna text genererades med en textrobot

storemore_helsida
oppethus_dec

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

vinter_helsida
connys_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

defacto_helsida
ica_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

slottsby_helsida
joes-helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
slottsby_outsider
ica_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
storemore_out
pantamera_out
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh