valstadagen_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Skolorna på 35:e plats i skolranking

Sigtuna kommun rankas nu som 35:e kommun i landet när det gäller skolresultat: - Vi arbetar intensivt för att bli en av de bästa skolkommunerna i landet. Med vårt lokala skolutvecklingsprogram har vi en tydlig och långsiktig satsning på kunskap, trygghet och studiero samt medarbetare, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L)

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har förbättrat sitt skolresultat och är nu 35:e kommun i landet enligt ett pressmeddelande. En orsak anses vara ökad läsmotivation som resulterar i att fler klarat kunskapskraven i alla ämnen. Sociala team som arbetar för ökad trygghet, trivsel och studiero är en annan anledning samt ökade resurser på pedagogisk personal och personal inom elevhälsan.
– Det är tydligt att våra prioriteringar med sociala team, en förstärkning på barn- och elevhälsan och framtidens skolbibliotek gett resultat, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Sigtuna kommun kommer från och med i år även att implementera akutskolor för särskilt våldsamma och utåtagerande elever. Dessutom är ytterligare en satsning på nyanlända elever lärande.
– En viktig nyckel till lärande – för alla våra elever är läsningen – och här kan vi se att utvecklingen av våra skolbibliotek haft en positiv effekt. Flera skolor vittnar om att eleverna fått en ökad läsmotivation. Bland annat tack vare utveckling av skolbiblioteken. Vi kan tydligt se en trend med fler utlånade böcker, berättar Ingela Hamlin, förvaltningschef barn- och ungdomsförvaltningen.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

nrh_sigtuna
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

valstadagen

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

elon_helsida
centrum_host_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

defacto_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

joes-helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
wenngarn_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
mp_outsider
nrh
valstadagen_outsider
joes_outsider
student_outsider