defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Skolorna på 35:e plats i skolranking

Sigtuna kommun rankas nu som 35:e kommun i landet när det gäller skolresultat: - Vi arbetar intensivt för att bli en av de bästa skolkommunerna i landet. Med vårt lokala skolutvecklingsprogram har vi en tydlig och långsiktig satsning på kunskap, trygghet och studiero samt medarbetare, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L)

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har förbättrat sitt skolresultat och är nu 35:e kommun i landet enligt ett pressmeddelande. En orsak anses vara ökad läsmotivation som resulterar i att fler klarat kunskapskraven i alla ämnen. Sociala team som arbetar för ökad trygghet, trivsel och studiero är en annan anledning samt ökade resurser på pedagogisk personal och personal inom elevhälsan.
– Det är tydligt att våra prioriteringar med sociala team, en förstärkning på barn- och elevhälsan och framtidens skolbibliotek gett resultat, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i Barn- och ungdomsnämnden.

Sigtuna kommun kommer från och med i år även att implementera akutskolor för särskilt våldsamma och utåtagerande elever. Dessutom är ytterligare en satsning på nyanlända elever lärande.
– En viktig nyckel till lärande – för alla våra elever är läsningen – och här kan vi se att utvecklingen av våra skolbibliotek haft en positiv effekt. Flera skolor vittnar om att eleverna fått en ökad läsmotivation. Bland annat tack vare utveckling av skolbiblioteken. Vi kan tydligt se en trend med fler utlånade böcker, berättar Ingela Hamlin, förvaltningschef barn- och ungdomsförvaltningen.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
humbacken_helsida
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
connys_helsida
oppethus_helsida_2023

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
nrh
centrum_outsider_host
humbacken_outsider
oppethus_agy_2023_outsider