vinter_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Skolorna byter ut ekologisk mjölk – Sparar 112 000 kronor

Sigtuna kommun byter ut ekologisk mjölk på skolor och förskolor som en led i att spara in två miljoner kronor under 2017 på livsmedelsinköp.

centrum_artikel_host

MatEnheten i Sigtuna kommun har ett sparbeting på fyra miljoner kronor under 2017, två miljoner av dessa ska tas från inköp av livsmedel. Bland annat genom att hitta alternativa produkter. märsta.nu har under fredagen tagit emot ett internt mail som skickats ut till anställda. Där framgår att från och med måndag kommer den ekologiska mjölken att bytas ut till konventionell (vanlig) mjölk.
– Jag tror knappast att kommuninvånare är informerade om de ändringarna, skriver den kommunanställde i mail till märsta.nu

Enligt den anställde finns det många kommuninvånare som i likhet med denne brinner för ekologiskt och Krav. Den anställde som önskar vara anonym tycker att det är ett märkligt sätt att spara pengar på eftersom man får EU-bidrar för att servera mjölk i skolan och förskolan.

Sigtuna kommun har som mål att 30 procent av livsmedelsinköpen ska vara ekologiska, man har sedan några år tillbaka passerat den gränsen och att man byter till konventionell mjölk påverkar inte andelen ekologiskt enligt Sigtuna kommun. Den anställde anser dock att agerandet går emot alla officiella uttalanden som finns på Sigtuna kommuns hemsida och deras marknadsföring.

Sigtuna kommun bekräftar att man ska byta ut mjölken på grund av effektivisering och att det rör sig om att spara in 112 000 kronor på bytet av mjölk. Det finns andra åtgärder för att spara in pengar på MatEnheten men dessa är än så länge bara ute på förslag.

defacto_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

ica_helsida
oppethus_dec

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Fortsatta trygghetsvandringar i kommunen

Nyheter Sigtuna kommun har återigen genomfört en trygghetsvandring i samarbete med flera andra viktiga aktörer. Detta initiativ syftar till att få en heltäckande översikt av olika områden och att identifiera sätt att gemensamt öka tryggheten.

Vintertidtabellen startar 10 december

Nyheter Sommartidtabellen går i ide och 2024 års tidtabell träder i kraft den 10 december 2023 för kollektivtrafiken. Förändringarna är redan synliga på SL-appen och sl.se för resenärer som vill förbereda sig i förväg.

wenngarn_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu: Snöfall och kyligt väder förväntas

storemore_helsida

Julgransflygning över Märsta 18 december

Nyheter Det närmar sig årets sista gång för Flygskolan att utföra julgransflygning med SK 60, och det blir en särskild händelse då det är den sista gången detta genomförs med detta flygplan. Den planerade formationsflygningen är tänkt att sträcka sig över Mälardalen och Östergötland den 18 december. Dock är exakt tid ännu inte fastställd.

Många tog ställning mot mäns våld mot kvinnor

Nyheter Valsta var under torsdagskvällen platsen för den årliga ljusmanifestationen med fokus på att uppmärksamma och bekämpa mäns våld mot kvinnor världen över. För femte året samlades engagerade individer och representanter från olika föreningar och organisationer för att stödja nolltolerans mot våldet.

vinter_helsida

Inkomstklyftorna ökar i kommunen

Nyheter I Sigtuna kommun växer de ekonomiska klyftorna markant. I Til-Munkholmen-området är den disponibla inkomsten mer än dubbelt så hög jämfört med Centrala Valsta.

Morgonkollen

Notiser Kylig morgon med normal trafik och mindre påverkan på busstrafik i Sigtuna

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 23 november: märsta.nu informerar om väder, trafik och blåljus

joes-helsida

Vädervarning i kommunen för onsdag

Notiser SMHI utfärdar en vädervarning för Sigtuna kommun med en Gul varning för Vind i kombination med snöfall. Under tiden från onsdag eftermiddag till natt mot torsdag förväntas en kombination av snöfall och kraftiga vindar skapa potentiella problem i trafiken.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
oppethus_out
ica_outsider
swedol_outsider
wenngarn_outsider
storemore_out
vinter_outsider
nrh