centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Skolorna byter ut ekologisk mjölk – Sparar 112 000 kronor

Sigtuna kommun byter ut ekologisk mjölk på skolor och förskolor som en led i att spara in två miljoner kronor under 2017 på livsmedelsinköp.

centrum_artikel_host

MatEnheten i Sigtuna kommun har ett sparbeting på fyra miljoner kronor under 2017, två miljoner av dessa ska tas från inköp av livsmedel. Bland annat genom att hitta alternativa produkter. märsta.nu har under fredagen tagit emot ett internt mail som skickats ut till anställda. Där framgår att från och med måndag kommer den ekologiska mjölken att bytas ut till konventionell (vanlig) mjölk.
– Jag tror knappast att kommuninvånare är informerade om de ändringarna, skriver den kommunanställde i mail till märsta.nu

Enligt den anställde finns det många kommuninvånare som i likhet med denne brinner för ekologiskt och Krav. Den anställde som önskar vara anonym tycker att det är ett märkligt sätt att spara pengar på eftersom man får EU-bidrar för att servera mjölk i skolan och förskolan.

Sigtuna kommun har som mål att 30 procent av livsmedelsinköpen ska vara ekologiska, man har sedan några år tillbaka passerat den gränsen och att man byter till konventionell mjölk påverkar inte andelen ekologiskt enligt Sigtuna kommun. Den anställde anser dock att agerandet går emot alla officiella uttalanden som finns på Sigtuna kommuns hemsida och deras marknadsföring.

Sigtuna kommun bekräftar att man ska byta ut mjölken på grund av effektivisering och att det rör sig om att spara in 112 000 kronor på bytet av mjölk. Det finns andra åtgärder för att spara in pengar på MatEnheten men dessa är än så länge bara ute på förslag.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

mp_tack_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna