eldsjal2024_pan
Foto: CSN/Olle Melkerhed

Skolkandet minskar bland gymnasieeleverna

Skolkandet bland gymnasieelever minskar enligt siffror från CSN som utgår från antalet som fått studiebidraget indraget.

centrum_artikel_host

För två år sedan var det nästan var tionde gymnasieelev som fick studiebidraget indraget på grund av skolk. En siffra som legat på samma nivå förra året men i år så är minskningen 2,2 procentenheter. De senaste siffrorna från CSN visar att 5,2 procent fick studiebidraget indraget på grund av för mycket frånvaro. Totalt hade drygt 1800 elever studiemedel och 94 fick bidrager indraget. Sigtuna hör till kommunerna med lägst andel skolande elever, i hela 18 andra kommuner skolkas det mer än i Sigtuna.

CSN konstaterar att skolkandet generellt minskat det senaste året. Detta är kopplat till att fler elever studerat på distans det senaste året på grund av pandemin för att minska smittspridningen. Även återkraven minskar från CSN och antalet ärenden som går till Kronofogden.

steningekompani_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida
storemore_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
storemore_out
nrh_sigtuna