eu_valet_panorama
Foto: Pressbild

Skolföreställningar firar 30 år

I år firar Sigtuna kulturskola Skolföreställning 30 år.

centrum_artikel_host

Vecka 12 är det skolföreställningar hos Sigtuna kulturskola. I år blir det 30-årsjubileum. Kulturskolans lärare Maria Edin har varit med sedan starten 1993:
– Det är fantastiskt att komma in i ett rum med 150 positivt inställda och förväntansfulla barn. Det bästa är när barnen är helt lyckliga och fulla av endorfiner efter att ha uppträtt och utsatt sig för det läskiga att gå ut på den stora scenen. Det stärker både gruppkänslan och den egna självkänslan.

Läraren Anna Grundh från S:t Pers skola i Sigtuna håller med.
– De flesta växer av att klara av det de inte trodde sig våga. Jag minns särskilt en elev som först sa att hen inte skulle våga uppträda men när klassen gick upp för att göra sin dans så var hen med och gjorde det jättebra. Sådant värmer ett lärarhjärta.

Skolföreställningarna framförs på Kulturum i Märsta och elever från skolorna i kommunen får komma till kulturskolans lärare och framföra sånger och danser. I år är det lågstadieelever från åtta skolor som har träffats en gång i veckan med en pedagog från Kulturskolan för att jobba fram en föreställning. Det har varit olika teman varje år. Allt från På Perrongen, till yrken och På flygplatsen.
– Jag vet inte om publiken förstod någonting egentligen men barnen fick lära sig precis hur det går till när ett bagage färdas genom hela processen. I år utforskar vi vad temat jubileum betyder. En stor fest, hur dansar man då? Vad är glad dans? Vilken typ av musik dansar man till då?, säger Maria Edin, lärare på Kulturskolan

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

seniormassa_pan
connys_helsida
mp_helsida_eu

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

bygdensdag_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nationaldag_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna