centrum_panorama_hostshopping
Skjutning i Valsta i april

Skjutningarna har ökat i länet-Två skottlossningar i kommunen

Fyra skjutningar varav två under coronapandemin, en på Granitvägen i Sigtuna 2 mars där ingen person skadades och en 22 april där en person skadades och en man nyligen dömdes till fängelse för mordförsök.

centrum_artikel_host

Polisen bekräftar att fler skjutningar skett i Polisregion Stockholm det första halvåret i år jämfört med föra året rapporterar SVT Stockholm. Det kan vara coronarestriktioner som är orsaken. I kommunen har det skett två skottlossningar under pandemin sen mars; en på Granitvägen i Sigtuna 2:a mars där ingen person skadades och en 22:a april där en person skadades och en man nyligen dömdes till fängelse för mordförsök. Totalt det första halvåret i år rör det sig om fyra skjutningar i kommunen.

Operationsledaren Anna Benedetti säger till SVT Stockholm att det finns många företrädelsevis unga män som har tillgång till skjutvapen och inte har några problem att använda dem. Nyrekryteringen av unga till kriminella nätverk pågår också, det förekommer även en del maktspel inom nätverken då personer i ledande position tagits in av polisen. De stängda gränserna leder också till att måna håller sig hemma.
– Det är höga siffror på antalet häktade för juli.

pantamera_avc_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

hockeyskola_helsida
joes-helsida
ica_helsida
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

nrh_sigtuna

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

centrum_host_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

moderat_fokus_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

sap_sep23_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
ica_outsider
nrh
swedol_outsider
hockeyskola_outsider
joes_outsider
pantamera_out