sap_feb_pan

Skjutningar på lägre nivå i år

Skjutningarna i kommunen ser ut att minska jämfört med förra året med knappt två månader kvar.

centrum_artikel_host

De senaste fyra åren har totalt 25 skjutningar inträffat i kommunen och tre personer har mist livet. Under 2020 var det rekordmånga skjutningar, tio stycken, i samband med en avled en person. Hittills under 2021 är det fem skjutningar som inträffat, två personer har fock mist livet och två skadats. Antalet skjutningar ser med cirka 45 dagar kvar av året inte ut att överstiga 2020 års nivå. Sigtuna har dock ett jämförelsevis högt antal skjutningar i relation till befolkningen, 5.0 per 10 000 invånare enligt siffror som SVT sammanställt. De flesta skjutningar har inträffat i Märsta/Valsta, bara en skjutning har inträffat i Sigtuna, i Til, sedan 2018.

sportlov
fritidsbanken_sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

skridskodisco_helsida
funkisfest_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

connys_helsida
hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

spedition_helsida

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
connys
funkisfest_outsider
spedition_outsider
pantamera_out