centrum_panorama_hostshopping
Tramadol. Obs! ArkivbildFoto: Tullverket

Skjuten man döms för narkotikabrott

En man som skottskadades i samband med en skjutning i Valsta förra året döms för innehav av narkotika i samband med händelsen.

centrum_artikel_host

Våren 2021 sköts en man i 20-årsåldern av en jämnårig man. Gärningsmannen dömdes till ett flerårigt fängelsestraff för mordförsök. Den skottskadade bar i samband med händelsen en stor mängd narkotikaklassade tabletter som han sedermera har åtalats för och nu har domen fallit fällande narkotikabrott. Mannen hade 420 tabletter tramadol och erkände även brottet i samband med rättegången. Han döms till skyddstillsyn.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

centrum_host_helsida
sigtunakampen_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider