eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander

Skiljer sex grader mellan svalast och hetast i kommunen

Områden med socioekonomiska utmaningar är 1-2 grader varmare än andra områden i kommunen.

centrum_artikel_host

Yttemperaturen är högre i områden med höghus och tätare bebyggelse. Dessa områden blir varmare och värmen stannar även kvar under kvällen och natten. SVT har gjort en kartläggning över hur varmt det är på olika platser inom kommunerna. I heta områden behövs mer grönska och träda och glesare bebyggelse. Östra Norrbacka är hetast i kommunen med 32 grader. Därefter följer Västra och Centrala Valsta vars genomsnittliga högsta temperatur på 31 grader. Det är mellan 2-3 grader högre än platser med socioekonomiskt goda förutsättningar. Svalast är det ute på landsbygden som Skånela, Granby, Holmen, Skepptuna med mera.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

aldreomsorg_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

connys_helsida
spedition_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
spedition_outsider
outsider_aldreomsorg
storemore_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out