vinter_pan
Foto: Daniel Iskander

Skiljer sex grader mellan svalast och hetast i kommunen

Områden med socioekonomiska utmaningar är 1-2 grader varmare än andra områden i kommunen.

centrum_artikel_host

Yttemperaturen är högre i områden med höghus och tätare bebyggelse. Dessa områden blir varmare och värmen stannar även kvar under kvällen och natten. SVT har gjort en kartläggning över hur varmt det är på olika platser inom kommunerna. I heta områden behövs mer grönska och träda och glesare bebyggelse. Östra Norrbacka är hetast i kommunen med 32 grader. Därefter följer Västra och Centrala Valsta vars genomsnittliga högsta temperatur på 31 grader. Det är mellan 2-3 grader högre än platser med socioekonomiskt goda förutsättningar. Svalast är det ute på landsbygden som Skånela, Granby, Holmen, Skepptuna med mera.

vinter_helsida
ica_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

joes-helsida
oppethus_dec

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

nrh_sigtuna
connys_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

defacto_helsida
storemore_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
joes_outsider
vinter_outsider
storemore_out
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
nrh
oppethus_out
pantamera_out