defacto_pan2020
Foto: Skånela IF/Twitter

Skickade ner rivalen i Division 1

Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

centrum_artikel_host

Efter en sejour i Handbollsligan och ett antal säsonger i Herrallsvenskan får nu Rimbo börja om i Division 1. Deras öde förseglades av värsta rivalen Skånela, dessutom inför hemmapubliken. Rimbo var i behov av två poäng för att åtminstone ha chansen kvar i sista omgången. Redan kvalklara Skånela var dock numret för stort och segern var aldrig hotad. Inför drygt 300 åskådare i Sparbankshallen stod det framåt 20.30-tiden på fredagskvällen klart att Rimbo spelar i Division 1 23/24. Linus Wärnmark ledde målskyttet med hela tio mål. Serien avslutas på fredag med hemmamatch mot AIK. Därefter blir det kval till ligan.

Målen
Wärnmark 10, Svarén 7, Lahdo 5, Lindholm 5, Nilsson 4, Källemyr 3, Ganibegovic 3

 

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

dack_helsida
defacto_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

connys_helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

ica_helsida
joes-helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Wiggan taggat trots att skyttekungen lämnat

Fotboll Wigör tar nya tag i årets Division 7, men man får göra det utan sin notoriske målskytt Oskar Brask som lämnat för studier i Umeå: - Vi är riktigt spända inför kommande säsong. Det var en besvikelse att vi inte lyckades nå hela vägen förra året, men vi har knutit näven i fickan och har satt upp som mål att vinna serien i år, säger tränare Viktor Brask.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
joes_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
nrh
connys
dack_outsider