eldsjal2024_pan
Skepptuna skolaFoto: Rosie Alm/Sigtuna kommun

Skepptuna skola byggs ut

Till i början av 2024 ska en ny om- och tillbyggnad för Skepptuna skola stå klart: - Vi håller på med den största satsningen i kommunens historia när det gäller byggande av nya förskolor, skolor samt till- och ombyggnader av befintliga lokaler och förskole- och skolgårdar, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

centrum_artikel_host

De senaste åren har Sigtuna kommun gjort omfattande investeringar i nya skolbyggnader. Nu är detr Skepptuna skola som står näst på tur. Lokaler ska klart till i början av 2024 med nya klassrum och specialsalar. Något som är välkommet enligt Pernilla Bergqvist (L), Barn- och ungdomsnämndens ordförande.

Eleverna kommer att kunna gå i skolan under hela byggtiden och nyttja skolgård. Budget för bygget är beräknat till 15 miljoner kronor. Skepptuna skola är en F-6-skola med plats för 110 barn. Med den nya tillbyggnaden kan man öka på kapaciteten vid behov.
– Skolverksamheten har vuxit ur de befintliga lokalerna, så det här välkomnas av såväl elever som personal. Förutsättningarna för de estetiska ämnena kommer också att bli mycket bättre vilket känns bra, säger Ingela Hamlin.

storemore_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
storemore_out
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna