moderat_pan_nov
Foto: märsta.nu

Skateramper kan kosta över fyra miljoner

Kultur- och fritidsförvaltningen har utrett kostnad för att bygga skateramper i Sigtuna och Rosersberg, två anläggningar uppges kosta 4-5 miljoner kronor.

centrum_artikel_host

Ett medborgarförslag har tidigare föreslagit att kommunen bygger skateramper i betong i Sigtuna. Det finns ramper idag som är i trä i Ansgarsvallen. Kultur- och fritidsförvaltningen har utrett kostnaden för två ramper, en som placerar i Sigtuna och en i Rosersberg. Totalkostnaden uppgår till mellan 4-5 miljoner kronor. Nu återstår det för Kultur- och fritidsförvaltningen att fatta beslut om man ska gå vidare med ett bygge. Ett alternativ finns även om att förlägga rampen till Midgårdsvallen istället för Rosersberg, men Rosersberg kring Råbergsvallen är förstahandsalternativet.

julmarknad_2022
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

dackskifte_helsida
connys_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

pantamera_avc_helsida
vintermarknad_helsida
moderat_pan_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

advent_kyrka_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

agy_oppethus
defacto_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
pantamera_out
vintermarknad_outsider
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
nrh
marknaden_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider