moderat_fokus_pan
Obs! Arkivbild

Skånela vinner match fyra – Avgörande match väntar på fredag

Skånela tog hem den fjärde matchen och nu väntar en femte och avgörande match i kvalet mot Lugi: - Det var mycket känslor och en härlig kuliss, jag var aldrig orolig, summerade tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

I en spännande handbollsmatch mellan Skånela och Lugi stod det till slut 32-31 till hemmalaget Skånela. Efter en stark inledning av Skånela, ledde de med tre mål efter sexton minuter. Men Lugi vände matchen och gick in i halvtid med en poängs ledning, 16-17.

I början av andra halvlek ökade Lugi sin ledning till två mål, men Skånela fick in Marcus Nilsson i målet, som gjorde flera viktiga räddningar och hjälpte laget att ta tillbaka ledningen. Med en kvart kvar var ställningen 24-21 till Skånela, som sedan höll en tre måls ledning fram till matchens slut. Lugis sista mål kom med bara tre sekunder kvar på klockan.

Efter matchen kommenterade Skånelas tränare Jimmy Karlsson att det var en mycket känsloladdad match med många människor på plats. Han berömde Marcus Nilssons insatser i målet och menade att det var en viktig faktor i lagets seger. Han poängterade också att laget var bättre i målvaktsmatchen, hemlöp och anfallsspel.

Inför nästa match, den femte i serien, var Karlsson optimistisk och sa att laget nu vet vad det handlar om efter att ha varit nere två gånger tidigare. Laget kommer att vila en dag och sedan börja analysera för att vara redo match fem på fredag. Skånela hoppas också på att få med sig en supporterbuss för att stötta laget.

Målen
Näslund 7, Broman 6, Nilsson 5, Nielsen 3, Ganibegovic 2, Lindberg 2, Tapper 2, Källemyr 2, Omerovic 1, M.Nilsson 1, Wärnmark 1

Fotnot: Delar av denna text genererades med AI.

centrum_host_helsida
herrallsvenskan

Premiärseger för Skånela

Sport Skånela IF tog emot IFK Karlskrona i en spännande match på Vikingahallen, och här är matchreferatet:

ica_helsida
sap_sep23_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

hockeyskola_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

moderat_fokus_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

Sport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

nrh_sigtuna
division 3

Föll mot topplaget

Sport Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

pantamera_avc_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

Sport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

joes-helsida
division 3

Oavgjort i viktiga streckmatchen

Sport Märsta IK och Rinkeby United spelade 2-2 i en viktig streckmatch. Märsta IK låg under med 0-2 men kom ikapp sista tio minuterna.

defacto_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

connys_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Sport På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Sport I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Sport Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
swedol_outsider
hockeyskola_outsider
ica_outsider
pantamera_out
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
connys