centrum_panorama_hostshopping
ArkivbildFoto: Magnus Granhagen

Skånela vinner första kvalmatchen

Skånela tog en klar seger mot Aranäs efter en makalös finishing där Skånela gick från 17-17 till 32-23.

centrum_artikel_host

I en spännande kvalmatch till handbollsligan stod Skånela IF och HK Aranäs mot varandra i Vikingahallen på annandag påsk. Matchen började jämnt med båda lagen följandes åt i målprotokollet, varvat med ledningar från båda håll. Ingen av lagen kunde dra ifrån och vid halvtidspausen stod det lika, 11-11.

I den andra halvleken fortsatte det jämnt under de första tio minuterna där lagen fortsatte att följas åt, vilket resulterade i en ställning på 17-17. Därefter började Skånela dra ifrån och under de sista tjugo minuterna gjorde de 15 mål medan Aranäs bara lyckades göra 6. Slutresultatet skrevs till 32-23 till fördel för Skånela.

Segern för Skånela var aldrig hotad, och med bara fem minuter kvar ledde de med sju mål. En imponerande insats av Simon Lindberg och Gustav Näslund som bägge bidrog med sex mål vardera. Noterbart var även målvakten Kenan Omerovic som svarade för tre mål för Skånela när Aranäs plockade ut sin målvakt för att spela med en man mer.

Matchen lockade en publik på 703 åskådare till Vikingahallen och bjöd på en spännande påskdagsunderhållning för handbollsälskare. Nästa match spelas i Kungsbacka på fredag med start 19.00.

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Sport På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

fritidsbanken_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Sport Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

SMACK-cyklist till Paralympics

Sport Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

centrum_host_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
klara_outsider
connys