karnkraft_m
Foto: Skånela IF

Skånela värvar från Ligan

Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

centrum_artikel_host

29-årige Rickard Åkerman ansluter till Skånela. Han har ett förflutet närmast handbollsligalaget GUIF Eskilstuna men har öven spelat i Bundesliga 2. På meritlistan har han över 100 matcher för GUIF. Han spelar H9 och det är en position som Skånela nu har spets i form av Gustaf Näslund och med Åkerman.
– När Skånela hörde av sig fick jag snabbt en bra bild av föreningen och även när jag pratat med Jimmy om hur han vill satsa nästa säsong lät de väldigt roligt och spännande. Då jag redan har flyttat till Stockholm passade detta mig perfekt. Jag ansluter till ett bra lag i allsvenskan och jag tror att vi kan vara med och slåss om en topplacering, uppger Åkerman i ett pressmeddelande.

Tränare Jimmy Karlsson välkomnar Åkerman och är glad över att en spelare av hans kaliber väljer att ansluta till Skånela vilket är ett bevis på att man har en bra verksamhet. Skånela tappade Marcus Lennernäs på H9 och sedan dess har man letat efter en ersättare:
– Jag känner Rickard sen tidigare och vi får inte bara en riktigt bra handbollsspelare utan också en riktigt bra människa. Han bryr sig om de yngre och sina lagkamrater vilket är riktigt viktigt, uppger Karlsson

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
karnkraft_m_topp
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

nrh_sigtuna

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

joes-helsida
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

mp_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

seniordag_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

ica_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Dubbla segrar för bygdens lag

Fotboll I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
seniordag_outsider
mp_outsider
nrh
centrum_outsider_host
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
joes_outsider