centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen

Skånela vann trots tappad storledning

Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Efter en fantastisk första halvlek som Skånela vinner med 17-10 blev det nervöst i andra. Skånelaiterna är pressade av den ovana situationen att för en gångs skull leda stort inför en andra halvlek. Men först framåt sista tio minuterna är det riktigt illa för Skånela. Ledningen 25-18 förvandlas till 25-23 på sex minuter. Skånela tar timeout och lugnar ner situationen. Fanny Swahn svarar med två mål på slutet för Skånela. Kroppskultur får in tre bollar men det räcker inte utan slutresultatet skrivs till 27-26. En välbehövlig seger i bottenstriden.

Tränare Jimmy Karlsson var lyrisk över sitt lags prestation i fram för allt den första halvleken. De första 30 minuterna beskriver han som det bästa han nånsin sett sen han kom till laget.
– Vi blir stressade i andra, och är ovana av att spela i sådana situationer. Krigar på även om vi slarvars. Oavsett vilket så är det två poäng och spelat vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra.

olympiska spelen i Paris

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

pantamera_avc_helsida
gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
connys_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

fritidsbanken_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host