moderat_pan_nov
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela vann tredje och avgörande matchen

Förlängning fick fälla avgörandet när Skånela och Drott gjorde upp om den sista platsen till Allsvenskan, Skånela stod som segrare med 29-27.

centrum_artikel_host

Skånela ledde från start till slut nästan, så när som på när Drott fick in 24-24 med fem sekunder kvar att spela och tog matchen till förlängning. Men även i förlängningen var det Skånela som hade övertaget och ledde under de tio minuterna. Slutresultatet skrev till 29-27 och Skånela säkrade spel i Allsvenskan 2022/23.
– Det är svårt att summera matchen, det viktiga var att vi vann, det var det enda vi gick för, sa tränare Fredrik ”Chippen” Wernheim Söderberg efter matchen.

”Chippen” tyckte det blev lite onödigt dramatiskt i andra, man hade fyra kontringschanser som man inte förvaltade. Försvars- och kontringsspelet behöver även bli bättre, något man behöver arbeta mer med för att ha chanser att vinna.
– Vi blir lite för fega.

Målen
Schaffer 8, Sarenbrant 8, Kou Aune 5, Vinelund 2, Lundström 2, Lindgren 1, Lundin 1, Olofsson 1, Lannermalm 1

connys_helsida
vintermarknad_helsida
damallsvenskan

Skånela chockade topplaget

Handboll Skånela har fått upp farten i Damallsvenskan och tog tredje raka på lördagen efter att ha besegrat topplaget Kärra: - Det är en jättefin prestation, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

julmarknad_2022
advent_kyrka_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Sista säsongen för ”Chippen”

Handboll Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim gör sin sista säsong i Skånelas damlag: - Det är inget beslut jag tagit i förbifarten utan det har varit noga övervägande där jag tillslut landade i detta beslut och presenterade det för styrelsen i början av augusti, säger "Chippen" i ett uttalande.

agy_oppethus
damallsvenskan

Första segern för Skånela

Handboll Skånela tog första segern i Damallsvenskan på söndagen: - Vi är bättre spelmässigt hela matchen, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
upplandscupen

MIK föll i finalen

Fotboll MIK föll överraskande mot Roslagsbro på lördagen och därmed blir det inget spel i Svenska Cupen 2023.

herrallsvenskan

Dramatiskt igen mellan Skånela-Amo

Handboll Återigen blev det en dramatisk match mellan Skånela och Amo i Vikingahallen på lördagen som avgjordes först i slutsekunderna när gästande Amo kvitterade.

upplandscupen

MIK i cupfinal på lördag

Fotboll Märsta IK spelar cupfinal på lördag på Studenternas i Uppsala mot Roslagsbro: - Vi saknar en del, bl.a. lagkapten Tonny och avstängda Edwin i backlinjen men truppen är fräsch och stark och vi kommer mönstra ett slagkraftigt lag i finalen, säger tränare Philip Alouch.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
nrh
swedol_outsider
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
ridskola_2020_outsider
marknaden_outsider