vinter_pan
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela vann tredje och avgörande matchen

Förlängning fick fälla avgörandet när Skånela och Drott gjorde upp om den sista platsen till Allsvenskan, Skånela stod som segrare med 29-27.

centrum_artikel_host

Skånela ledde från start till slut nästan, så när som på när Drott fick in 24-24 med fem sekunder kvar att spela och tog matchen till förlängning. Men även i förlängningen var det Skånela som hade övertaget och ledde under de tio minuterna. Slutresultatet skrev till 29-27 och Skånela säkrade spel i Allsvenskan 2022/23.
– Det är svårt att summera matchen, det viktiga var att vi vann, det var det enda vi gick för, sa tränare Fredrik ”Chippen” Wernheim Söderberg efter matchen.

”Chippen” tyckte det blev lite onödigt dramatiskt i andra, man hade fyra kontringschanser som man inte förvaltade. Försvars- och kontringsspelet behöver även bli bättre, något man behöver arbeta mer med för att ha chanser att vinna.
– Vi blir lite för fega.

Målen
Schaffer 8, Sarenbrant 8, Kou Aune 5, Vinelund 2, Lundström 2, Lindgren 1, Lundin 1, Olofsson 1, Lannermalm 1

nrh_sigtuna
storemore_helsida
vinter_helsida
pantamera_avc_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

defacto_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

ica_helsida
slottsby_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

centrum_host_helsida
joes-helsida

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

connys_helsida
hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

oppethus_dec
EXTRA

Flodman lämnar Skånela

Handboll Skånela IF meddelar att Mattias Flodman inte kommer att leda Skånela IF:s herrlag efter säsongen. Han har nyligen skrivit på för Handbollsligalaget Alingsås HK, en klubb han tidigare kom ifrån för 2,5 år sedan.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh
pantamera_out
ica_outsider
storemore_out
vinter_outsider
connys
joes_outsider
oppethus_out
slottsby_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider