helsida_bostad
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela vann tredje och avgörande matchen

Förlängning fick fälla avgörandet när Skånela och Drott gjorde upp om den sista platsen till Allsvenskan, Skånela stod som segrare med 29-27.

centrum_artikel_host

Skånela ledde från start till slut nästan, så när som på när Drott fick in 24-24 med fem sekunder kvar att spela och tog matchen till förlängning. Men även i förlängningen var det Skånela som hade övertaget och ledde under de tio minuterna. Slutresultatet skrev till 29-27 och Skånela säkrade spel i Allsvenskan 2022/23.
– Det är svårt att summera matchen, det viktiga var att vi vann, det var det enda vi gick för, sa tränare Fredrik ”Chippen” Wernheim Söderberg efter matchen.

”Chippen” tyckte det blev lite onödigt dramatiskt i andra, man hade fyra kontringschanser som man inte förvaltade. Försvars- och kontringsspelet behöver även bli bättre, något man behöver arbeta mer med för att ha chanser att vinna.
– Vi blir lite för fega.

Målen
Schaffer 8, Sarenbrant 8, Kou Aune 5, Vinelund 2, Lundström 2, Lindgren 1, Lundin 1, Olofsson 1, Lannermalm 1

connys_helsida
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ungdomsarbete_helsida
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Mycket står på spel denna helg för bygdens lag. Märsta IK kan säkra minst kval, FC Arlanda kan ta klivet upp i tvåan och Märsta Syrianska jagar nytt kontrakt.

toppbanner
Premiärextra!

Möter nykomlingen i premiär

Handboll Skånela beger sig till Solna på söndagen för att möta nykomlingen AIK: - Kul att vara igång efter en stökig försäsong, säger tränare Jimmy Karlsson.

valet2022

Idrotten i skymundan under valet

Sport Den idrottspolitiskt debatten har hamnat i skymundan under valet men i samband med valdebatten framkom att det finns en del alternativ beroende på vilka som hamnar i kommunledningen.

Så spelar bygdens lag

Fotboll Märsta IK spelade seriefinal på fredagskvällen mot Fanna, FC Arlanda spelar toppmöte mot Viggbyholm på lördagen. Serierna rullar vidare september ut!

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
pantamera_out
arbete_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh