centrum_panorama_hostshopping

Skånela vann dramatisk match

Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

centrum_artikel_host

Matchen inleddes med en trög start för Skånela, som snabbt hamnade i ett tidigt underläge med 1-4 och sedan 2-5. Men Skånela kämpade sig tillbaka in i matchen och gick förbi motståndarna efter tio minuters spel när de ledde med 6-5. De fortsatte att öka sin ledning och gick till paus med en fyramålsledning, 17-13.

I den andra halvleken lyckades Skånela behålla kontrollen och höll en fördel på 4-5 mål ner till Ystad under större delen av perioden. Men med bara sex minuter kvar på klockan var ställningen 24-24, och gästerna började pressa på för att komma ikapp. Skånela svarade emellertid med två snabba mål och gick upp till 26-24. Även om Ystad reducerade till 26-25 med 50 sekunder kvar på klockan, såg Skånela till att säkra segern när Simon Lindberg gjorde målet som tog dem till 27-25 med endast 20 sekunder kvar. Ystad lyckades göra ett sista mål, men det var inte tillräckligt för att komma ifatt, och matchen avslutades 27-26 till fördel för Skånela.

Tränare Mattias Flodmans kommentarer efter matchen:
Tränare Flodman var nöjd med lagets prestation och särskilt berömde han deras defensiva insats. Han påpekade dock att målvakten i Ystad hade gjort flera imponerande räddningar som hade hållit matchen jämn.

Han uttryckte några oro över lagets anfallsspel, där de ibland tog fel beslut och verkade stressade. Trots detta var han nöjd med att laget vann matchen och betonade att de skulle använda veckan framöver för att analysera och förbättra sitt spel.

Tränaren nämnde också att det fanns några missade möjligheter under andra halvlek som hindrade dem från att dra ifrån ordentligt. Han var dock nöjd med lagets prestation och framhöll särskilt David Källemyr, som hade en fantastisk insats och kämpade hårt. Tränaren ansåg att det var hans bästa insats under året.

Sammanfattningsvis bjöd matchen på spänning och dramatik till de 200 åskådarna i Vikingahallen, och Skånela IF tog hem två värdefulla poäng i den hårda striden på handbollsplanen.

olympiska spelen i Paris

Elva olympier från Sigtuna kommun

Sport Idag invigs OS och Sigtuna kommun har faktiskt producerat hela elva olympier, den senaste var handbollsmålvakten Madeleine Gustafsson.

connys_helsida

Yolanda Ngarambe stämmer SOK

Friidrott På fredag börjar OS märstabon Yolanda Ngarambe som klarat den internationella kvalgränsen nekas av Sveriges Olympiska Kommitté. Nu stämmer hon SOK tillsammans med andra idrottare.

gothia cup

Bygdens lag ute ur Gothia Cup

Fotboll Det är färdigspelat för bygdens tre lag som var på Gothia Cup; Märsta IK i P18 och Sigtuna Märsta United som har två lag i spel.

centrum_host_helsida

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

fritidsbanken_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.