Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela vann dramatisk match

Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

centrum_artikel_host

Matchen inleddes med en trög start för Skånela, som snabbt hamnade i ett tidigt underläge med 1-4 och sedan 2-5. Men Skånela kämpade sig tillbaka in i matchen och gick förbi motståndarna efter tio minuters spel när de ledde med 6-5. De fortsatte att öka sin ledning och gick till paus med en fyramålsledning, 17-13.

I den andra halvleken lyckades Skånela behålla kontrollen och höll en fördel på 4-5 mål ner till Ystad under större delen av perioden. Men med bara sex minuter kvar på klockan var ställningen 24-24, och gästerna började pressa på för att komma ikapp. Skånela svarade emellertid med två snabba mål och gick upp till 26-24. Även om Ystad reducerade till 26-25 med 50 sekunder kvar på klockan, såg Skånela till att säkra segern när Simon Lindberg gjorde målet som tog dem till 27-25 med endast 20 sekunder kvar. Ystad lyckades göra ett sista mål, men det var inte tillräckligt för att komma ifatt, och matchen avslutades 27-26 till fördel för Skånela.

Målskyttar för Skånela IF:
Källemyr: 5 mål
Broman: 5 mål
Lindberg: 3 mål
Näslund: 3 mål
Nilsson: 3 mål
Montonen: 3 mål

Tränare Mattias Flodmans kommentarer efter matchen:
Tränare Flodman var nöjd med lagets prestation och särskilt berömde han deras defensiva insats. Han påpekade dock att målvakten i Ystad hade gjort flera imponerande räddningar som hade hållit matchen jämn.

Han uttryckte några oro över lagets anfallsspel, där de ibland tog fel beslut och verkade stressade. Trots detta var han nöjd med att laget vann matchen och betonade att de skulle använda veckan framöver för att analysera och förbättra sitt spel.

Tränaren nämnde också att det fanns några missade möjligheter under andra halvlek som hindrade dem från att dra ifrån ordentligt. Han var dock nöjd med lagets prestation och framhöll särskilt David Källemyr, som hade en fantastisk insats och kämpade hårt. Tränaren ansåg att det var hans bästa insats under året.

Sammanfattningsvis bjöd matchen på spänning och dramatik till de 200 åskådarna i Vikingahallen, och Skånela IF tog hem två värdefulla poäng i den hårda striden på handbollsplanen.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
wenngarn_jul_helsida
centrum_host_helsida
slottsby_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

defacto_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

joes-helsida
allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

ica_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

storemore_helsida

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
slottsby_outsider
connys
pantamera_out
swedol_outsider
wnngarn_jul_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out
nrh_sigtuna