centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela vann dramatisk match

Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

centrum_artikel_host

Matchen inleddes med en trög start för Skånela, som snabbt hamnade i ett tidigt underläge med 1-4 och sedan 2-5. Men Skånela kämpade sig tillbaka in i matchen och gick förbi motståndarna efter tio minuters spel när de ledde med 6-5. De fortsatte att öka sin ledning och gick till paus med en fyramålsledning, 17-13.

I den andra halvleken lyckades Skånela behålla kontrollen och höll en fördel på 4-5 mål ner till Ystad under större delen av perioden. Men med bara sex minuter kvar på klockan var ställningen 24-24, och gästerna började pressa på för att komma ikapp. Skånela svarade emellertid med två snabba mål och gick upp till 26-24. Även om Ystad reducerade till 26-25 med 50 sekunder kvar på klockan, såg Skånela till att säkra segern när Simon Lindberg gjorde målet som tog dem till 27-25 med endast 20 sekunder kvar. Ystad lyckades göra ett sista mål, men det var inte tillräckligt för att komma ifatt, och matchen avslutades 27-26 till fördel för Skånela.

Målskyttar för Skånela IF:
Källemyr: 5 mål
Broman: 5 mål
Lindberg: 3 mål
Näslund: 3 mål
Nilsson: 3 mål
Montonen: 3 mål

Tränare Mattias Flodmans kommentarer efter matchen:
Tränare Flodman var nöjd med lagets prestation och särskilt berömde han deras defensiva insats. Han påpekade dock att målvakten i Ystad hade gjort flera imponerande räddningar som hade hållit matchen jämn.

Han uttryckte några oro över lagets anfallsspel, där de ibland tog fel beslut och verkade stressade. Trots detta var han nöjd med att laget vann matchen och betonade att de skulle använda veckan framöver för att analysera och förbättra sitt spel.

Tränaren nämnde också att det fanns några missade möjligheter under andra halvlek som hindrade dem från att dra ifrån ordentligt. Han var dock nöjd med lagets prestation och framhöll särskilt David Källemyr, som hade en fantastisk insats och kämpade hårt. Tränaren ansåg att det var hans bästa insats under året.

Sammanfattningsvis bjöd matchen på spänning och dramatik till de 200 åskådarna i Vikingahallen, och Skånela IF tog hem två värdefulla poäng i den hårda striden på handbollsplanen.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

eldsjal2024_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

bygdensdag_helsida

Sigtunakampen är tillbaka

Sport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

mp_helsida_eu
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

sigtunakampen_helsida
connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

Sport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_eu_outsider