Emilio Lahdo stormar framFoto: Magnus Granhagen

Skånela vände negativ trend: Besegrade Redbergslid efter stark andra halvlek

I Herrallsvenskan möttes Skånela och Redbergslid i en spännande match som resulterade i en vinst för Skånela med slutresultatet 33-30. Matchen spelades inför 216 personer i Vikingahallen, Märsta.

centrum_artikel_host

Inledningen av matchen var något svag för Skånela, och de hamnade i ett tidigt underläge med fem-sex mål efter den första kvarten. Trots detta kämpade Skånela sig tillbaka och utjämnade till 11-11 efter 22 minuters spel. Tyvärr tappade man de sista åtta minuterna av den första halvleken, där Redbergslid gjorde 6-3 och gick till pausvila med en ledning på 17-14.

I den andra halvleken visade Skånela upp en helt annan prestation. Under de inledande tio minuterna gick de förbi och ledde med 23-21. Kort därefter ökade de sin ledning till 25-21 på resultattavlan. Skånela höll fast vid sin ledning och lyckades hålla Redbergslid stången, vilket aldrig gjorde det riktigt farligt i målprotokollet. Matchen avslutades med en seger för Skånela med 33-30.

Simon Lindberg var den främste målskytten för Skånela med åtta mål, följt av Gustaf Näslund med sex mål, samt Isak Svarén och Anton Nilsson med fyra mål vardera.

Tränaren Mattias Flodman var nöjd med lagets prestation och sa: ”Det är skönare att vinna än förlora. Starkt efter tre matcher med de resultat vi haft och med den starten där vi låg under med fem mål. Det finns styrka och moral i gruppen, och det visar på karaktär att kunna vända det. Jag är särskilt nöjd med de första 20 minuterna i den andra halvleken, både defensivt och offensivt. En moralisk seger. Jag är väldigt nöjd. Försvaret i den första halvtimmen av den andra halvleken var mycket bra, och Kenan Omerovic var bra i målet. Vi kunde utnyttja kontringslägena. Totalt sett en stark prestation i den andra halvleken, även om vi hade några slarviga stunder på slutet.”

slottsby_helsida
connys_helsida
ica_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

pantamera_avc_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

joes-helsida
allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

wenngarn_jul_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

defacto_helsida

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
connys
wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
storemore_out
joes_outsider