nationaldagen_pan
Emilio Lahdo stormar framFoto: Magnus Granhagen

Skånela vände negativ trend: Besegrade Redbergslid efter stark andra halvlek

I Herrallsvenskan möttes Skånela och Redbergslid i en spännande match som resulterade i en vinst för Skånela med slutresultatet 33-30. Matchen spelades inför 216 personer i Vikingahallen, Märsta.

centrum_artikel_host

Inledningen av matchen var något svag för Skånela, och de hamnade i ett tidigt underläge med fem-sex mål efter den första kvarten. Trots detta kämpade Skånela sig tillbaka och utjämnade till 11-11 efter 22 minuters spel. Tyvärr tappade man de sista åtta minuterna av den första halvleken, där Redbergslid gjorde 6-3 och gick till pausvila med en ledning på 17-14.

I den andra halvleken visade Skånela upp en helt annan prestation. Under de inledande tio minuterna gick de förbi och ledde med 23-21. Kort därefter ökade de sin ledning till 25-21 på resultattavlan. Skånela höll fast vid sin ledning och lyckades hålla Redbergslid stången, vilket aldrig gjorde det riktigt farligt i målprotokollet. Matchen avslutades med en seger för Skånela med 33-30.

Simon Lindberg var den främste målskytten för Skånela med åtta mål, följt av Gustaf Näslund med sex mål, samt Isak Svarén och Anton Nilsson med fyra mål vardera.

Tränaren Mattias Flodman var nöjd med lagets prestation och sa: ”Det är skönare att vinna än förlora. Starkt efter tre matcher med de resultat vi haft och med den starten där vi låg under med fem mål. Det finns styrka och moral i gruppen, och det visar på karaktär att kunna vända det. Jag är särskilt nöjd med de första 20 minuterna i den andra halvleken, både defensivt och offensivt. En moralisk seger. Jag är väldigt nöjd. Försvaret i den första halvtimmen av den andra halvleken var mycket bra, och Kenan Omerovic var bra i målet. Vi kunde utnyttja kontringslägena. Totalt sett en stark prestation i den andra halvleken, även om vi hade några slarviga stunder på slutet.”

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

bygdensdag_helsida

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

eldsjal2024_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
pantamera_out
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
connys
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host