centrum_panorama_hostshopping
Vilt firande efter slutsignalenFoto: Magnus Granhagen

Skånela säkrar platsen i Damallsvenskan efter dramatisk seger mot Strands

I en händelserik match på Vikingahallen tog Skånela emot Strands inför nästan 500 ivriga åskådare. Det blev en match som bjöd på spänning ända till sista sekunden, där Skånela till slut drog det längsta strået och säkrade sin plats i Damallsvenskan för säsongen 2024/25.

centrum_artikel_host

Skånela gick till pausvila med en ledning på 14-11 och inledde den andra halvleken starkt, vilket såg ut att ge dem en bekväm ledning. Men Strands, desperata att komma tillbaka, lyckades vända på steken och kom ikapp till 28-28 med endast fem minuter kvar av matchen. De ledde till och med under de sista minuterna, men Skånela gav inte upp.

Jonna Lindgren visade sig vara den stora matchhjälten för Skånela när hon först kvitterade till 30-30 med endast två minuter kvar av matchen. Sedan, med bara en minut kvar på klockan, satte hon det avgörande målet som ledde till Skånelas seger med 31-30. En imponerande prestation som säkrade lagets fortsatta spel i Damallsvenskan.

Vilma Viberg var en central figur i Skånelas anfall och svarade för hela nio av lagets mål under matchen, vilket bidrog till den avgörande segern.

Tränare Sara Hornö kommenterade matchen efteråt och framhöll lagets kämparglöd och viljan att vinna. Trots en säsong fylld med utmaningar lyckades Skånela knipa platsen i Damallsvenskan för nästa säsong. Hon berömde även Strands för deras intensitet och krigarinstinkt, samtidigt som hon påpekade vikten av att hålla ihop laget och fokusera på de individuella prestationerna.

pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

bygdensdag_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

mp_helsida_eu

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

eldsjal2024_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

connys_helsida
centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out