Foto: Jamshid Jamshidi

Skånela orkade inte hela vägen mot Kroppskultur

Kroppskultur besegrade Skånela på lördagen. Det var Skånelas femte raka nederlag i Damallsvenskan och man är fortsatt jumbo i tabellen.

centrum_artikel_host

I en spännande uppgörelse i Damallsvenskan mellan Kroppskultur och Skånela visade de båda lagen upp en ihärdig kamp på planen. Matchen inleddes med stor intensitet och Skånela visade tidigt prov på sin förmåga att hålla jämna steg med hemmalaget Kroppskultur. Efter cirka 20 minuters spel, stod det 10-10 i målprotokollet, vilket indikerade en jämn batalj.

Skånela visade stundtals stor beslutsamhet och ledde till och med med uddamålet under en kort period i mitten av halvleken. Publiken på plats höll andan inför vad som kunde vara en spännande match.

Dock var det under den senare delen av den första halvleken som Kroppskultur började göra sin röst hörd. Med ett vasst anfallsspel och en stark försvarslinje kunde de ta ledningen och gå till pausvila med en fördel på 13-11.

Andra halvlek blev en betydligt mer utmanande period för Skånela. Likt ett korthus som kollapsar stegvis, förlorade Skånela mark. Kroppskultur var på offensiven och med stort självförtroende kunde de bryta igenom Skånelas försvar och öka sin ledning.

De sista tio minuterna av matchen blev förödande för Skånela. Kroppskultur gick ifrån och avslutade matchen med en imponerande 27-19-seger. Denna starka prestation cementerade deras dominans i den andra halvleken.

För Skånela stod Vilma Viberg i centrum, med en imponerande prestation som resulterade i åtta mål för laget. Trots hennes ansträngningar hamnade Skånela på den förlorande sidan av poängtavlan, och de är nu fortsatt jumbon i ligan med fem raka förluster.

Denna match var en påminnelse om att i Damallsvenskan kan spänningen vända i vilken riktning som helst, och att förmågan att hålla fast vid en ledning är av avgörande betydelse. Kroppskultur visade sig vara det starkare laget denna dag och tar med sig en övertygande seger.

connys_helsida
centrum_host_helsida
joes-helsida
pantamera_avc_helsida
wenngarn_jul_helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

slottsby_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

storemore_helsida
allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

defacto_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

ica_helsida

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider
slottsby_outsider
nrh_sigtuna
ica_outsider
storemore_out
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
wnngarn_jul_outsider