centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Skånela orkade inte hela vägen mot Kroppskultur

Kroppskultur besegrade Skånela på lördagen. Det var Skånelas femte raka nederlag i Damallsvenskan och man är fortsatt jumbo i tabellen.

centrum_artikel_host

I en spännande uppgörelse i Damallsvenskan mellan Kroppskultur och Skånela visade de båda lagen upp en ihärdig kamp på planen. Matchen inleddes med stor intensitet och Skånela visade tidigt prov på sin förmåga att hålla jämna steg med hemmalaget Kroppskultur. Efter cirka 20 minuters spel, stod det 10-10 i målprotokollet, vilket indikerade en jämn batalj.

Skånela visade stundtals stor beslutsamhet och ledde till och med med uddamålet under en kort period i mitten av halvleken. Publiken på plats höll andan inför vad som kunde vara en spännande match.

Dock var det under den senare delen av den första halvleken som Kroppskultur började göra sin röst hörd. Med ett vasst anfallsspel och en stark försvarslinje kunde de ta ledningen och gå till pausvila med en fördel på 13-11.

Andra halvlek blev en betydligt mer utmanande period för Skånela. Likt ett korthus som kollapsar stegvis, förlorade Skånela mark. Kroppskultur var på offensiven och med stort självförtroende kunde de bryta igenom Skånelas försvar och öka sin ledning.

De sista tio minuterna av matchen blev förödande för Skånela. Kroppskultur gick ifrån och avslutade matchen med en imponerande 27-19-seger. Denna starka prestation cementerade deras dominans i den andra halvleken.

För Skånela stod Vilma Viberg i centrum, med en imponerande prestation som resulterade i åtta mål för laget. Trots hennes ansträngningar hamnade Skånela på den förlorande sidan av poängtavlan, och de är nu fortsatt jumbon i ligan med fem raka förluster.

Denna match var en påminnelse om att i Damallsvenskan kan spänningen vända i vilken riktning som helst, och att förmågan att hålla fast vid en ledning är av avgörande betydelse. Kroppskultur visade sig vara det starkare laget denna dag och tar med sig en övertygande seger.

Skånela med på TRIM-SM

Sport Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Sport Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

centrum_host_helsida
kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Sport På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Sport Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

connys_helsida
herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Sport Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Sport Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

herrallsvenskan

Delad poäng mellan Skånela och Drott

Sport I en intensiv och spännande match på hemmaplan spelade Skånela IF oavgjort, 25-25, mot Drott inför 271 åskådare i Vikingahallen. Trots att Skånela hade en fyramålsledning i halvtid kunde de inte säkra segern i den andra halvleken, där Drott kämpade sig tillbaka och lyckades kvittera.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out