defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Skånela ny tvåa efter seger

Skånela tog en ny seger i Herrallsvenskan och är ny tvåa - i alla fall fram till tisdag: - Anfallsmässigt var det bra, men vi bränner en massa lägen, konstaterade tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Skånela tog en programenlig seger men man lät IFK Karlskrona putsa till siffrorna på slutet. Skånela ledde stort flera gånger om i matchen, bland annat med 5-6 bollar i första, varav 14-9 i paus. I andra hade man konstant en klar ledning och med nio minuter kvar med sju bollar. Sista minuterna vinner dock gästerna med 7-2 och kan därmed putsa till siffrorna. I en tabell där målskillnad kan bli avgörande på slutet var det ett missat läge att inte dryga ut. Men två poäng in på kontot och man är tvåa till åtminstone tisdag när HF Karlskrona ska ta sig an Drott. Avgående tränaren Jimmy Karlsson konstaterar att det anfallsmässigt var bra match, men han hade gärna sett att en hel del av frilägena också renderade i mål. Nu är det dock nya tag med match borta mot Vinslöv på lördag.

Målen
Tapper 6, Lindberg 5, Broman 4, Näslund 3, Nilsson 3, Källemyr 3, Lindholm 2, Bergklint 1, Lahdo 1

dack_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

ica_helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

joes-helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

dack_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
connys
joes_outsider
ica_outsider