centrum_panorama_hostshopping
Mattias Flodman kommenterar det kommande kvaletFoto: Skånela IF

Skånela möter Aranäs i kvalet

På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

centrum_artikel_host

Detta efter en dramatisk sista omgång av handbollsligan där Aranäs passerade Lugi och därmed lämnar den högsta serien. I HK Aranäs spelar den tidigare hjälten i Vikingahallen, Robert Ladan. Kvalet spelas i bäst av fem matcher, där den första matchen går av stapeln på måndag kl 16:00 i Vikingahallen. Därefter följer två bortamatcher, en hemmamatch och slutligen en bortamatch om det krävs.

Tränare Mattias Flodman delade med sig av sina tankar inför kvalet:
”Vi har vetat om att vi ska kvala ett bra tag, och vi har väntat på att det ska dra igång. Det här är något vi tycker är väldigt roligt, och ser mycket fram emot,” säger Flodman.

Han fortsätter, ”Tror absolut att tidigare erfarenheter hjälper oss, vi vet hur vi ska agera och vad som är viktigt inför i ett kval. Tycker att vi har ett större lugn och stabilitet i år. Sen brukar uttrycket ’tredje gången gillt’ vara gångbart.”

När det kommer till synen på Aranäs som motståndare kommenterar Flodman, ”Aranäs är ett lag som inte är rädda för att smutsa ned sig och kriga. Har de dagen är de riktigt bra, och har en hög högstanivå. Men det kommer bli matcher med mycket fart och känslor, som kommer vara roligt att följa för publiken.”

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider