centrum_panorama_hostshopping
Jimmy Karlsson

Skånela laddar för ny säsong: Ska vara topp 4

Säsongen 21/22 startar på lördag för Skånela mot Varberg. En tuff match direkt och ett presumtivt toppmöte: - Blir till att bekänna färg direkt, säger tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

I måndags åkte Skånela ur Svenska Cupen efter två bra matcher mot det svenska storlaget IFK Kristianstad:
– Vi vann en match och var nära i andra. Vi tar med oss delarna därifrån och resten av Svenska Cupen in i Allsvenskan. Plockar med oss prestationerna vi har visat att vi är ett bra lag. Men vi ska också komma ihåg att vi förlorade hemma mot Lindesberg, så arbetet måste göras och vi ska vara ödmjuka oavsett vilka som är på andra sidan. Lite svar har vi fått kring vad som fungerar, säger tränare Jimmy Karlsson.

Bättre idag än förra året
Dagens Skånela jämfört med förra årets version vid den här tidpunkten tycker Karlsson är starkare. Förra året blev även spolierad för många på grund av skador, corona och annat.
– Vi är ett helt annat lag än förra året. Nu har vi också fått fokusera på handboll, att utveckla spelet, alla har varit med i träningen.

Nilsson tillbaka
Tillbaka i Skånela är även Anton Nilsson. Han öste in mål i Anderstorp och har fortsatt här hemma i Märsta.
– Han är viktig i alla avseenden. Vi letade främst efter en som är bra i alla delar, inte bara som målskytt men nyttigt defensivt och offensivt. Han springer inte runt och gör fel. Det är bra. Insatserna hittills är vi nöjda med, fortsätter Karlsson.

Lindbergs renesans
En annan som kan få Skånela att lyfta lite denna säsong är Simon Lindberg. Lindberg var skadedrabbad förra året men är med än så länge, det är en spelare som man hoppas kunna få använda mer.
– Simon var fantastiskt sist mot Kristianstad, han är inte hundra än och missade hela förra året. Han tillför spets när han orkar och är frisk. Det är en som gör skillnad när han är på banan.

Siktar högt
Richard Åkerman har också kommit in från GUIF. Han tillför rutin och trygghet efter många år i Ligan. Målet är att komma topp fyra:
– Sen vad det innebär får vi se. Vi vill komma där, det är realistiskt, rimligt och inspirerande. Det är inte heller för hög press på oss även om allsvenskan i år är bättre än förra året, vi har ett bra lag för att komma topp fyra.

Tuff start
Redan i premiären får man bekänna färg när Varberg kommer till Vikingahallen. Den sista matchen som spelas inför max 150 åskådare, därefter släpper restriktionerna. Ett kokande Vikingahallen brukar också ge ett antal poäng på kontot.
– Vi har möjlighet att slå dem, det är en bra motståndare och vi behöver vara bra.

Vad betyder publiken i år?
– Jag vet inte vad som händer, om folk kommer eller om dom blivit bekväma med att sitta hemma och streama för 70 kronor. Vi får se om det kommer eller om man är försiktiga. Oavsett om det är 700-800 eller 300 så är det mer motiverande att spela.

herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

moderat_fokus_helsida
division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

ica_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

connys_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

centrum_host_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

hockeyskola_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

sap_sep23_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

nrh_sigtuna
joes-helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
pantamera_out
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
nrh
ica_outsider
swedol_outsider
connys
joes_outsider
ridskola_2020_outsider