centrum_panorama_hostshopping
Jimmy Karlsson

Skånela laddar för ny säsong: Ska vara topp 4

Säsongen 21/22 startar på lördag för Skånela mot Varberg. En tuff match direkt och ett presumtivt toppmöte: - Blir till att bekänna färg direkt, säger tränare Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

I måndags åkte Skånela ur Svenska Cupen efter två bra matcher mot det svenska storlaget IFK Kristianstad:
– Vi vann en match och var nära i andra. Vi tar med oss delarna därifrån och resten av Svenska Cupen in i Allsvenskan. Plockar med oss prestationerna vi har visat att vi är ett bra lag. Men vi ska också komma ihåg att vi förlorade hemma mot Lindesberg, så arbetet måste göras och vi ska vara ödmjuka oavsett vilka som är på andra sidan. Lite svar har vi fått kring vad som fungerar, säger tränare Jimmy Karlsson.

Bättre idag än förra året
Dagens Skånela jämfört med förra årets version vid den här tidpunkten tycker Karlsson är starkare. Förra året blev även spolierad för många på grund av skador, corona och annat.
– Vi är ett helt annat lag än förra året. Nu har vi också fått fokusera på handboll, att utveckla spelet, alla har varit med i träningen.

Nilsson tillbaka
Tillbaka i Skånela är även Anton Nilsson. Han öste in mål i Anderstorp och har fortsatt här hemma i Märsta.
– Han är viktig i alla avseenden. Vi letade främst efter en som är bra i alla delar, inte bara som målskytt men nyttigt defensivt och offensivt. Han springer inte runt och gör fel. Det är bra. Insatserna hittills är vi nöjda med, fortsätter Karlsson.

Lindbergs renesans
En annan som kan få Skånela att lyfta lite denna säsong är Simon Lindberg. Lindberg var skadedrabbad förra året men är med än så länge, det är en spelare som man hoppas kunna få använda mer.
– Simon var fantastiskt sist mot Kristianstad, han är inte hundra än och missade hela förra året. Han tillför spets när han orkar och är frisk. Det är en som gör skillnad när han är på banan.

Siktar högt
Richard Åkerman har också kommit in från GUIF. Han tillför rutin och trygghet efter många år i Ligan. Målet är att komma topp fyra:
– Sen vad det innebär får vi se. Vi vill komma där, det är realistiskt, rimligt och inspirerande. Det är inte heller för hög press på oss även om allsvenskan i år är bättre än förra året, vi har ett bra lag för att komma topp fyra.

Tuff start
Redan i premiären får man bekänna färg när Varberg kommer till Vikingahallen. Den sista matchen som spelas inför max 150 åskådare, därefter släpper restriktionerna. Ett kokande Vikingahallen brukar också ge ett antal poäng på kontot.
– Vi har möjlighet att slå dem, det är en bra motståndare och vi behöver vara bra.

Vad betyder publiken i år?
– Jag vet inte vad som händer, om folk kommer eller om dom blivit bekväma med att sitta hemma och streama för 70 kronor. Vi får se om det kommer eller om man är försiktiga. Oavsett om det är 700-800 eller 300 så är det mer motiverande att spela.

seniordag_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

mp_helsida
karnkraft_m_topp
joes-helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

connys_helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

ica_helsida
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

defacto_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

pantamera_avc_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

centrum_host_helsida
nrh_sigtuna
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Dubbla segrar för bygdens lag

Fotboll I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
connys
mp_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
seniordag_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
swedol_outsider
nrh