centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
"Chippen" tackas av med segerintervjuFoto: Magnus Granhagen
En sista lagbildFoto: Magnus Granhagen

Skånela kvar i Allsvenskan efter storsegern

Skånela tog en klar seger hemma mot Spånga och spelar Damallsvenskan även kommande säsong: - Det var klasskillnad, alla gör det jättebra, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter matchen.

centrum_artikel_host

Det var ”Chippens” sista match med laget. Och att avsluta med förlust var inget alternativ. Skånela satte gasen i botten inför 233 åskådare i Vikingahallen. Matchen var i praktiken över redan i paus när Skånela ledde med 20-6. Spånga har en period första fem minuterna av andra när dom gör 3-0 men i övrigt var det idel Skånela och slutresultatet skrevs till 34-18.
– Vi kommer in och gör det jättebra, kul att få avsluta med en sån här match, sa ”Chippen”.

”Chippen” medger att det är vemodigt att lämna efter åtta säsonger, även om Skånela inte är hans moderförening så är det en förening som han har närmast sitt hjärta.
– Vi kunde inte avsluta på bättre sätt, konstaterade ”Chippen” i sin sista intervju med märsta.nu

Målen
Sigg 8, Wiberg 6, Tenggren 5, Libom 3, Huusko Smeds 3, Kou Aune 3, Vojbacke 2, Swahn, Ryd Sandberg, Forsberg, Olofsson, Kardell

brobygget_2024
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

mp_tack_helsida
connys_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
connys
centrum_outsider_host