karnkraft_m
Foto: Magnus Granhagen

Skånela knep match tre – Kan avgöra hemma

Önnered tog matchen mot Skånela till övertid och där ledde hemmalaget med två bollar innan Skånela kunde vinna och få med sig matchboll till Märsta.

centrum_artikel_host

Det var oerhörd dramatik i ÖHK-hallen under fredagskvällen. Skånela ledde store delar av matchen, som mest med fyra mål med sju minuter kvar att spela. Dock lyckas Önnered komma ikapp och sista sju minuterna gör man 6-1 på Skånela. Kvitteringen kommer först efter slutsignalen, Robert Ladan får ett direkt rött efter en krock med Önneredsspelare ute vid 9M, domarna dömer straff som Önnered förvaltar. Ett märkligt beslut att döma av #handbollstwitter under fredagskvällen

Under övertiden kopplar Önnered grepp och leder med två bollar som mest. Inför sista fem minuterna är det ledning med 33-31, då är det Skånela som vinner sista fem med 4-1 och matchen med 35-34. Filip Tapper sätter avgörande målet med 42 sekunder kvar av halvleken. En stor bragd som nu ger Skånela matchboll 20/4.

Målen
Näslund 9, Tapper 7, Lindberg 6, Ladan 5, Nilsson 5, Östling 2, Isberg 1

pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

defacto_helsida
ica_helsida
joes-helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

nrh_sigtuna
karnkraft_m_topp

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

mp_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

centrum_host_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

connys_helsida

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

seniordag_helsida
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
pantamera_out
seniordag_outsider
joes_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
nrh
centrum_outsider_host
mp_outsider
swedol_outsider