centrum_panorama_hostshopping
Yosef Rahali svarade för sex mål i premiären. Foto: Daniel Iskander

Skånela klappade ihop

Efter att Jimmy Karlsson nästan lovat seger mot VästeråsIrsta blev det nu en ganska rejäl smäll i Bombardier Arena: - Jag tar på mig detta fullt ut, säger Karlsson till märsta.nu

centrum_artikel_host

Ett VästeråsIrsta som tappat tongivande spelare inför säsongen mot ett Skånela som vädrar nya framgångar kunde väl bara sluta på ett sätt? Inför matchen var Jimmy Karlsson optimistisk och trodde att det skulle bli två poäng om man kom med rätt laddning. Men det gick inte enligt planerna…

Skånela ledde förvisso i paus med 16-15 men det borde man inte ha gjort, menar Karlsson:
– Vi gör en ganska dålig första, vi är dåliga och glesa bakåt. Vi pratar i paus och var tydliga med att vara tajta och få målvaktsräddningar samt fortsätta anfallsspelet som ändå fungerade, säger Jimmy Karlsson.

Istället blir det tvärtom direkt och VI kopplar greppet om matchen:
– Vi tar timeout och spelmässigt blir det bättre men deras målvakt gör vi till världsmästare efteråt. Det blir 6-7 bollar upp och vi får börja chansa. Västerås gör det bra, vi kommer inte upp i nivå utan jag tar på mig detta. Jag ska få dem att prestera, Rasmus Nilssons första var bra i övrigt kommer ingen upp ens i 50 procents kapacitet, fortsätter Karlsson.

Karlsson kunde direkt efteråt inte sätta fingret på hur det kunde gå så illa som att man förlorar med tolv bollar mot ett lag man hade goda chanser att besegra på förhand.
– I slutändan måste man förbereda sig, visst spelarna påverkar sin egen insats men jag måste få dem att prestera. Det är ingen lätt match här och med premiär och allt…Nu ska vi inte älta detta, vi rannsakar oss själva och går vidare.

Just försvaret är något som Skånela annars har fått till under försäsongen men nu blev det alltså det som fällde laget:
– Vi ska inte skylla på varandra utan detta tar jag på mig.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Sport Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

connys_helsida
kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Sport På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

mp_helsida_eu
damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Sport Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

eldsjal2024_helsida
herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Sport Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

Skånela vann trots tappad storledning

Sport Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

Delad poäng mellan Skånela och Drott

Sport I en intensiv och spännande match på hemmaplan spelade Skånela IF oavgjort, 25-25, mot Drott inför 271 åskådare i Vikingahallen. Trots att Skånela hade en fyramålsledning i halvtid kunde de inte säkra segern i den andra halvleken, där Drott kämpade sig tillbaka och lyckades kvittera.