vinter_pan
Glada spelare trots förlusten. Foto: Skånela IF/Helena Eriksson

Skånela kämpade tappert men förlorade USM-finalen

Skånela gjorde en heroisk insats i USM F14-finalen mot Lödde Vikings, men lyckades inte stå emot favoriterna som vann med 30-20.

centrum_artikel_host

Skånela fick nöja sig med en silvermedalj i USM F14-klassen efter att ha förlorat finalen mot Lödde Vikings med 30-20 under söndagen. Trots att Skånela rankades sist av de de åtta deltagande lagen kämpade de sig ända till finalen med en heroisk insats mot Tumba.

Finalen var det dock favoriten Lödde som tog kontroll och vann till slut med relativt stor marginal. Skånela startade starkt och hängde med Lödde Vikings under stora delar av första halvlek. Men Lödde Vikings höjde tempot och skapade en ledning på 13-10 i halvtid. I början av andra halvlek ökade de på sin ledning till 18-13 och Skånela hade svårt att komma ikapp.

Liv Clefberg, Sophia Bäckman, Elin Holmstedt, Linnea Stensvik, Maja Lyckebäck, Lova Lindblom och Tindra Larsson gjorde alla mål för Skånela. En av tränarna i laget är Helena Eriksson, hon säger i ett uttalande till märsta.nu att ”de är sjukt stolta över att vinna silver”.

Denna text genererades med en textrobot

Läs mer: Skånela till final i USM

slottsby_helsida
vinter_helsida
storemore_helsida
ica_helsida
joes-helsida

Lindqvist tar över som herrtränare

Handboll Skånela IF presenterar idag Tim Lindqvist som den nya ansvariga tränaren för herrlaget efter Mattias Flodman. Lindqvist kommer att leda laget under säsongerna 24/25 och 25/26.

centrum_host_helsida

Wings bryter med David Lundmark

Ishockey David Lundmark, en långvarig figur i Wings organisation, går skilda vägar med A-laget. Beslutet, meddelat av sportchefen Björn Danielsson, innebär att Lundmark inte kommer att vara en del av A-lagets stab under resten av säsongen.

allsvenskan

Dubbla segrar för Skånela i helgen

Handboll Vikingahallen kokade av glädje när Skånelas damer säkrade säsongens första seger mot Alingsås, följt av herrlagets ansträngda men avgörande seger mot Drott.

connys_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Lokala framgångar i elitfotbollen

Fotboll Daniel Söderberg blev på lördagen med om att spela upp Sandvikens IF i Superettan. Brodern Niklas spelar sedan tidigare i Öster som slutade fyra. Dessutom är Elias Hadaya kvalklar för Utsikten mot BP.

Guld för Rosenberg i prestigefylld tävling

kampsport I helgen hölls Swedish Open G1 i Fyrishov, Uppsala för första gången, och evenemanget markerade en imponerande samling av världens bästa taekwondoutövare. Deltagare från hela världen, inklusive världs- och olympiska mästare, samlades för att tävla i denna prestigefyllda världsrankingtävling.

wenngarn_jul_helsida
pantamera_avc_helsida

Triathlonstart i Arlandastad

Sport Svenska Triathlonförbundet har officiellt presenterat de första SM-tävlingarna för 2024, och det blir ett spännande år med två av triathlons mest klassiska lopp samt en relativt ny men omtyckt tävling. Säsongen kickar igång med Arlandastad Duathlon den 1 maj, som kommer att vara värd för SM och RM i duathlon.

herrallsvenskan

Skånela Besegrar VästeråsIrsta

Handboll I en spännande match i Herrallsvenskan stod Skånela som segrare när de besegrade VästeråsIrsta med slutresultatet 29-26. Matchen bjöd på en imponerande insats från båda lagen, och Skånela lyckades säkra segern med en stark forcering under den sista delen av matchen.

hockeyettan

Wings-Enköping 4-1: Tredje Raka Segern för Wings

Ishockey Wings tog ännu en imponerande seger i Hockeyettan Östra när de besegrade Enköping med 4-1 i en spännande match som höll fansen på sina tår under hela spelet. Detta är Wings tredje raka seger och visar att laget är i fin form.

Nya framgångar för Kim Taekwondo

kampsport Under lördagen avslutades Svenska Cupen 3 i Linköping, den sista tävlingen innan de svenska mästerskapen, SM, och en avgörande uppladdning inför uttagningen av landslaget.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
joes_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
wnngarn_jul_outsider
storemore_out
ica_outsider
nrh_sigtuna
slottsby_outsider
swedol_outsider