valstadagen_pan
Glada spelare trots förlusten. Foto: Skånela IF/Helena Eriksson

Skånela kämpade tappert men förlorade USM-finalen

Skånela gjorde en heroisk insats i USM F14-finalen mot Lödde Vikings, men lyckades inte stå emot favoriterna som vann med 30-20.

centrum_artikel_host

Skånela fick nöja sig med en silvermedalj i USM F14-klassen efter att ha förlorat finalen mot Lödde Vikings med 30-20 under söndagen. Trots att Skånela rankades sist av de de åtta deltagande lagen kämpade de sig ända till finalen med en heroisk insats mot Tumba.

Finalen var det dock favoriten Lödde som tog kontroll och vann till slut med relativt stor marginal. Skånela startade starkt och hängde med Lödde Vikings under stora delar av första halvlek. Men Lödde Vikings höjde tempot och skapade en ledning på 13-10 i halvtid. I början av andra halvlek ökade de på sin ledning till 18-13 och Skånela hade svårt att komma ikapp.

Liv Clefberg, Sophia Bäckman, Elin Holmstedt, Linnea Stensvik, Maja Lyckebäck, Lova Lindblom och Tindra Larsson gjorde alla mål för Skånela. En av tränarna i laget är Helena Eriksson, hon säger i ett uttalande till märsta.nu att ”de är sjukt stolta över att vinna silver”.

Denna text genererades med en textrobot

Läs mer: Skånela till final i USM

Många graderades inom TSG

kampsport I söndags hölls en traditionsenlig gradering för medlemmarna i både barn- och ungdom/vuxengruppen inom TSG. Det var en dag fylld av kämparglöd, imponerande tekniker och en stark gemenskap.

mp_helsida

Fredman når kvalgränsen för EYOF med imponerande diskuskast

Friidrott Ludvig Fredman, en talangfull idrottare från IFK Märsta, har banat väg för sig själv till Europeiska Ungdoms Olympiaden (EYOF) genom att överträffa kvalgränsen i diskus vid inte en, utan två olika tillfällen. Med sina imponerande kast har Fredman satt sig i en stark position inför uttagningen som kommer att äga rum i början av juli.

elon_helsida

Tre poäng av William när Vegas nådde final

Ishockey William Karlsson är i final för andra gången på sex år: - Det känns helt fantastiskt. Man är verkligen glad. Det är för att få spela hockey i juni man krigar hela säsongen, säger William till Aftonbladet.

Wenngarns_cafe_helsida
nrh_sigtuna
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

joes-helsida
connys_helsida
defacto_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

centrum_host_helsida

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

valstadagen
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

pantamera_avc_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

ica_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
centrum_outsider_host
joes_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
wenngarn_outsider
student_outsider
ica_outsider
nrh
mp_outsider
valstadagen_outsider