centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Skånela inledde med seger

I en spännande start på Handboll Svenska Cupen omgång 1 möttes Boden och Skånela i en match som började med Bodens tidiga ledning, men där Skånela senare visade dominans. Med en imponerande andra halvlek säkrade Skånela segern med 32-24, efter en inledande jämn kamp.

centrum_artikel_host

I Svenska Cupen omgång 1 ställdes Boden mot Skånela, och det var en match som bjöd på dramatik och skiftande momentum. Matchen inleddes med Boden som tog en tidig ledning med 3-0 och ökade sedan till 7-2 innan Skånela började återfå energin. Efter en kvart var ställningen jämn vid 8-8. Under stora delar av den första halvleken följdes lagen nära varandra, men det var Skånela som lyckades ta ledningen med 14-12 efter två snabba mål av Emilio Lahdo och Gusten Montonen precis innan halvtid.

I den andra halvleken var det inget tvivel om vilket lag som hade övertaget. Skånela dominerade och höll en betryggande ledning genom större delen av halvleken. Matchen slutade med att Skånela segrade med en klar marginal, 32-24.

Målskyttar för Skånela var fördelade över flera spelare:

Wärnmark: 6 mål
Broman: 4 mål
Montonen: 4 mål
Lahdo: 4 mål
Tapper: 3 mål
Näslund: 3 mål
Svarén: 3 mål
Nilsson: 2 mål
Forslund: 1 mål
Smedby: 1 mål
Källemyr: 1 mål

Sammanfattningsvis var det en intensiv match där Boden inledde starkt men Skånela tog över och kontrollerade spelet i den andra halvleken, vilket resulterade i en seger med 32-24 för Skånela i Handboll Svenska Cupens första omgång.

moderat_fokus_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

joes-helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

sap_sep23_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

defacto_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

connys_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

hockeyskola_helsida
nrh_sigtuna
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

centrum_host_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
joes_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out
nrh
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
connys
moderat_bli_medlem