defacto_pan2020
Foto: Skärmdump/twitter

Skånela igång: Fyra hårda veckor väntar

Skånela startade upp säsongen på riktigt på måndagen med ett fyspass och upptaktsmöte: - Det blir fyra tuffa veckor sen trappar vi ner, säger tränaren Jimmy Karlsson.

centrum_artikel_host

Skånela samlade sin A-trupp för att köra ett stenhårt fyspass. Med var även Hampus Larsson som la skorna på hyllan för några år sedan men det var ingen comeback i sikte för honom. Mest bara för att hålla flåset uppe och träffa gänget igen. Jesper Östlund drog också på sig träningsskorna medan Jimmy Karlsson nöjde sig med att blåsa i pipan och peppa sina mannar. Så här kommer det se ut för Skånela de närmaste fyra veckorna enligt Jimmy. Försäsongen går in i ett sista intensivt skede men fysträning varvat med träningsmatcher. Hela nio stycken ska spelas mot bland annat svenska elitlag, finska lag och annat.

Utökad roll för Iris
Truppen uppges vara spikad om det inte faller ner ”någon ängel”. Nygamle Iris Ganibegovic var tillbaka i sin hemklubb och det är en spelare Jimmy Karlsson tror kan bli användbar både på kanten och som 9M.
– Han har en dynamik som är fantastisk, han bidrar med ett skånelahjärta och det är superroligt att han är med, säger Karlsson.

”Mer energi”
Iris tycker det känns bra att komma hem, det var ingen skillnad jämfört med hur han lämnade Skånela för 3-4 år sen. Trots att han nu börjar närma sig 30-strecket så är han bättre nu än innan menar han. Skillnaden i Skånela idag jämfört med innan:
– Det är mer energi nu.

Olsson väntar på genombrott
Skånelas juniorlandslagsman Fredrik Olsson måste i år kliva fram och vara vad Jimmy Karlsson var för Skånela för 3-4 säsonger sedan, den som levererar 7-8 mål och ligger bakom ytterligare 5-6 stycken. Den gångna säsongen var han i likhet med Skånela ojämn, men det är just nu den största talangen klubben har och ska vara den som tar klivet upp i Elitserien. En situation som både Jimmy Karlsson och Fredrik är på det klara med:
– Ambitionen är att få han i Elitserien, antingen gå upp med oss eller i en annan klubb. Vi strävar dit och det vet vi att många av våra spelare gör också. Ambitionen är att vinna varje match, det lag vi ställer på banan kan antingen vinna varje match eller förlora, det såg vi förra säsongen, konstaterar Jimmy.

Fredrik själv ska försöka lära av sina misstag för att ta nästa steg. Han är medveten om att det varit ojämnt:
– Jag ska göra det jag är bra på, säger han.

Stor optimism
Även om målsättningen ännu inte är spikad är optimismen stor i skånelalägret. Det talas om en bättre placering är förra året och då är man uppe och nosar på kvalet. Laget består av många unga spelare som kompletteras av ”veteranen” Ganibegovic. Sedan är även tränarduon ett år mer erfaret vilket kan bli en nyckel. Stämningen var det inget fel på trots att Jimmy körde slut på spelare (…och reporter). Men alla knöt ihop och körde, Iris själv berömde energin i laget, det kan vara tungan på vågen för att laget ska ta ytterligare segrar.

defacto_helsida
herrallsvenskan

Skickade ner rivalen i Division 1

Handboll Skånela satte spiken i kistan för Rimbos allsvenska sejour, under fredagen besegrade man antagonisterna från landet och skickade samtidigt ner dem i Division 1.

dack_helsida
pantamera_avc_helsida

Jimmy Karlsson ny klubbchef

Handboll Skånela IF har utsett avgående tränaren Jimmy Karlsson till ny klubbchef: - Jag är mycket glad och stolt över att ha fått detta erbjudande. Det är med den största respekt och ödmjukhet jag valt att tacka ja till denna chans, säger Karlsson i ett uttalande.

ica_helsida
joes-helsida

Lyckat projekt med Spring och lek i Rosersberg

Sport Spring och lek som sedan i höstas drivs som ett samarbete mellan kommunen och Rosersbergs IK uppges vara ett lyckat projekt: - För Sigtuna kommuns del var det självklart att vara med och stötta det här initiativet från Rosersbergs IK. För oss är det jätteviktigt att på olika sätt kunna bidra till att barns möjligheter till god hälsa och ett aktivt liv främjas, säger Monica Fries.

damallsvenskan

Säkrat kval för Skånela

Handboll Skånela tog en poäng av seriesegraren Aranäs och är därmed klara för kval: - En viktig poäng, skönt inför sista omgången, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim efter slutsignalen.

connys_helsida
EXTRA

Historisk bedrift av RA19 – Kvalar till Allsvenskan

Innebandy Den gångna helgen blev RA19 klara för kval till Allsvenskan: - Ett historiskt sådant då varken Rosersberg eller Arlanda tidigare haft damerna i ett Allsvenskt kval så det är självklart riktigt kul, säger tränare Daniel Eklund.

centrum_host_helsida
hockeyettan

Säsongen över för Wings

Ishockey Som väntat krävdes en bedrift av Wings mot Vännäs med tre poäng och mål för att knipa play off-plats. Det blev bara två och därmed spelar det ingen roll för Wings vad som händer i Kalix.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
nrh
pantamera_out
dack_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
joes_outsider