centrum_panorama_hostshopping

Skånela IF inför avgörande matchen mot Lugi – En kamp om detaljerna

Inför den kommande matchen mot Lugi är tränaren för Skånela IF, Jimmy Karlsson, optimistisk men medveten om de utmaningar hans lag står inför.

centrum_artikel_host

Veckan har präglats av återhämtning och fysioterapeuten har fått jobba hårt för att optimera spelarnas fysiska tillstånd inför matchen. Laget har även ägnat tid åt att studera videoklipp och att förbereda sig mentalt inför den förväntade publiken på 3500-4000 åskådare, där de flesta hejar på Lugi, som har hemmafördel.

Jimmy Karlsson, som tidigare varit med om liknande matcher förra året, är medveten om de känslor och kamp som kan uppstå i sådana situationer. Laget är inne i femte akten av slutspelet och varje mål kan vara avgörande, och ett misstag kan få förödande konsekvenser. Lugi har en lång hemmafördel med allt vad det innebär, och det finns en enorm press på dem att inte åka ut efter att inte ha gjort det på 40 år. Skånela IF har 50-60 personer som åker ner och hejar på dem.

Det är viktigt för Skånela IF att fokusera på detaljerna, som de har pratat om tidigare, för att inte låta Lugi straffa dem. Ett bättre försvars- och målvaktsspel är en nyckel, och de kan inte bjuda på minsta lilla utrymme för misstag. Karlsson betonar även vikten av kontringsspel och att göra ett bra jobb hemåt.

Det som talar för Skånela IF är den mentala spänningen hos Lugi, som förväntas leva upp till förväntningarna och pressen från sina fans. Skånela IF kommer från en seger och har varit nära att vinna i Lugis arena tidigare. Jimmy Karlsson menar att laget har fler äss i rockärmen och har ännu inte visat upp alla sina kort.

Inför den avgörande matchen är det tydligt att Skånela IF är redo för en kamp om detaljerna. Laget är medvetet om utmaningarna och vet vad som krävs för att ta sig vidare i slutspelet. Med rätt fokus och prestation kan de förhoppningsvis uppnå succé och stå som segrare, medan Lugi har allt att förlora om de misslyckas. Matchen kommer att bli en intensiv och nervkittlande uppgörelse där varje sekund kommer att räknas. För Skånela IF är det en chans att visa vad de är kapabla till och kämpa för att nå sina mål.

Du kan se matchen live via Aftonbladet

Denna text genererades delvis med hjälp av en textrobot. 

Skånela med på TRIM-SM

Sport Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

connys_helsida
mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Sport Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

brobygget_2024
kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Sport På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Sport Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

fritidsbanken_helsida
herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Sport Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Sport Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

herrallsvenskan

Delad poäng mellan Skånela och Drott

Sport I en intensiv och spännande match på hemmaplan spelade Skånela IF oavgjort, 25-25, mot Drott inför 271 åskådare i Vikingahallen. Trots att Skånela hade en fyramålsledning i halvtid kunde de inte säkra segern i den andra halvleken, där Drott kämpade sig tillbaka och lyckades kvittera.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out
brobygget_outsider