moderat_pan_nov
Nu finns gratis mensskydd i anslutning till Skånelas omklädningsrum. Foto: Skånela IF

Skånela IF ger fria mensskydd till alla kvinnliga utövare

Skånela IF erbjuder i ett samarbete med RedLocker gratis mensskydd till kvinnliga utövare i sin verksamhet: - Skånelas styrelse ser samarbetet med RedLocker som en självklarhet för att skapa en trygg idrottsmiljö och vill jobba starkt för att mens och mensskydd inte ska vara något som är tabubelagt, uppger Per Romild, vice ordförande i Skånela.

centrum_artikel_host

Med omedelbar verkan kommer Redlocker och Skånela IF att inleda ett samarbete som erbjuder kvinnliga utövare i verksamheten fria mensskyd.
– Vi är en förening för alla, stor som liten, bredd som elit och då vill vi också skapa sådana förutsättningar som gör att alla känner sig sedda, viktiga och en del av Skånela-familjen. Med detta initiativ hoppas vi vidare att vi kan vara med att påverka för en förändring i det större perspektivet, säger Per Romild, Vice Ordförande Skånela IF.

Liza Eriksson, medgrundare av Redlocker, hyllar Skånelas initiativ då det är ett stort steg mot att skapa trygg idrottsmiljö.
– Jag tycker också att det tyder på närheten som finns mellan spelare och tränare, att man ser och förstår ett sedan länge tabubelagt behov. Det är fint att vi tillsammans kan skapa den förändring som förmodligen alla önskar sina barn- och barnbarn i framtiden och det börjar med vårt agerande i nutid

Redlocker grundades 2018 och är idag ledande leverantör i Norden av automater för fria mensskydd till arbetsplatser, skolor och idrottsplatser. Man strävar efter ett bättre samhälle för människor med mens. Produkterna finns för att skapa jämställda verksamhetsmiljöer med förutsättningar för att alla ska klara sin vardag oavsett vilken dag i månaden det är.

julmarknad_2022
connys_helsida
damallsvenskan

Skånela chockade topplaget

Handboll Skånela har fått upp farten i Damallsvenskan och tog tredje raka på lördagen efter att ha besegrat topplaget Kärra: - Det är en jättefin prestation, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

agy_oppethus
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
advent_kyrka_helsida
EXTRA

Sista säsongen för ”Chippen”

Handboll Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim gör sin sista säsong i Skånelas damlag: - Det är inget beslut jag tagit i förbifarten utan det har varit noga övervägande där jag tillslut landade i detta beslut och presenterade det för styrelsen i början av augusti, säger "Chippen" i ett uttalande.

defacto_helsida
damallsvenskan

Första segern för Skånela

Handboll Skånela tog första segern i Damallsvenskan på söndagen: - Vi är bättre spelmässigt hela matchen, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_host_helsida
vintermarknad_helsida
upplandscupen

MIK föll i finalen

Fotboll MIK föll överraskande mot Roslagsbro på lördagen och därmed blir det inget spel i Svenska Cupen 2023.

herrallsvenskan

Dramatiskt igen mellan Skånela-Amo

Handboll Återigen blev det en dramatisk match mellan Skånela och Amo i Vikingahallen på lördagen som avgjordes först i slutsekunderna när gästande Amo kvitterade.

upplandscupen

MIK i cupfinal på lördag

Fotboll Märsta IK spelar cupfinal på lördag på Studenternas i Uppsala mot Roslagsbro: - Vi saknar en del, bl.a. lagkapten Tonny och avstängda Edwin i backlinjen men truppen är fräsch och stark och vi kommer mönstra ett slagkraftigt lag i finalen, säger tränare Philip Alouch.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
nrh
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
vintermarknad_outsider
marknaden_outsider
swedol_outsider