sap_feb_pan
Klubbchef Jimmy Karlsson kommenterar stipendierna

Skånela får stipendiepengar för att nå barn i idrottssvaga områden

Skånela IF har äran att tilldelas ett generöst stipendium på 100 000 kronor från Tore A Jonassons Stiftelse. Stipendiet är en del av den betydande summa pengar som delas ut till 30 idrottsföreningar och fem konstnärer för deras framstående arbete inom idrott och konst.

centrum_artikel_host

Till minne av Tore A Jonasson, en passionerad konst- och idrottsentusiast, delar stiftelsen ut stipendier till föreningar och konstnärer som har visat engagemang och framgång inom sina områden. Samarbetet mellan stiftelsen och Riksidrottsförbundet, som även driver Konsthall 16 på Riksidrottsmuseum, har möjliggjort detta erkännande av framstående prestationer.

I år kommer 30 idrottsföreningar att tilldelas stipendier om 100 000 kronor vardera, med en särskild inriktning på de föreningar som främjar ungas delaktighet och engagemang. Stipendierna syftar också till att stödja föreningar som ger unga möjligheter att bli ledare och växa i sina ledarroller.

Jimmy Karlsson, Klubbchef för Skånela IF, uttrycker sin glädje över att föreningen erkänns för sitt hårda arbete. Han betonar att Skånela IF strävar efter att nå fler ungdomar och barn från idrottsvaga och utsatta områden. De ekonomiska medlen från stipendiet kommer att vara till stor hjälp för att göra handbollen mer tillgänglig och inkluderande för alla i samhället.

centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
hockeyettan

Färdigspelat för Wings

Ishockey I en intensiv match mellan Wings och Clemensnäs, som slutade 2-3 till Clemensnäs favör, fick publiken bevittna ett kämpande Wings-lag som satte full fart från start.

connys_helsida
hockeyettan

Wings föll hemma mot Kalix

Ishockey I en intensiv match mellan Wings och Kalix i Hockeyettan fick publiken uppleva ett högt tempo och flera spännande ögonblick.

foraldranatverk_helsida
hockeyettan

Wings tog tredje raka

Ishockey I en intensiv match i Hockeyettan stod Wings emot Strömsbro i en jämn tillställning som slutade 1-1 efter ordinarie tid och först på straffar kunde Wings vinna.

skridskodisco_helsida
hockeyettan

Seger i debuten för coach Lidström

Ishockey Wings Hockey stod inför en tuff utmaning när de mötte Strömsbro på bortaplan. Trots detta visade laget upp en imponerande prestation som ledde till en välförtjänt seger.

funkisfest_helsida
pantamera_avc_helsida
hockeyettan

Wings besegrat av tabelljumbon

Ishockey Wings föll på nytt i Hockeyettan och riskerar nu att hamna i negativt kval. På söndag väntar viktigt bottenmöte i Pinbackshallen.

hockeyettan

Onödig förlust för Wings i Surahammar

Ishockey I en intensiv match mellan Surahammar och Wings visade båda lagen upp en imponerande prestation, men det var Surahammar som till slut drog det längsta strået och vann med 2-1.

herrallsvenskan

Delad poäng mellan Skånela och Drott

Handboll I en intensiv och spännande match på hemmaplan spelade Skånela IF oavgjort, 25-25, mot Drott inför 271 åskådare i Vikingahallen. Trots att Skånela hade en fyramålsledning i halvtid kunde de inte säkra segern i den andra halvleken, där Drott kämpade sig tillbaka och lyckades kvittera.

Sigtunas Superveteraner vann SM

Innebandy Under lördagskvällen krönte sig Sigtuna IF som Svenska Mästare i innebandy för +60-klassen i en historisk turnering som ägde rum i IFU Arena, Uppsala. Denna nya klass, skapad som en del av Veteran SM-helgen, gav Sigtuna Superveteraner chansen att visa upp sitt innebandykunnande.

hockeyettan

Wings besegrar Falun med 5-3 efter stark prestation

Ishockey Efter gårdagens besvikelse var Wings redo att återta kontrollen och säkra en seger mot Falun i Hockeyettan. Spelet var intensivt från första stund, och Wings visade en imponerande laginsats för att säkra en välförtjänt seger.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
foraldranatverk_outsider
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
connys
pantamera_out
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider