centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela chockade topplaget

Skånela har fått upp farten i Damallsvenskan och tog tredje raka på lördagen efter att ha besegrat topplaget Kärra: - Det är en jättefin prestation, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

centrum_artikel_host

Bottenlaget Skånela som förvisso tagit två raka segrar svarade för en praktskräll mot Kärra som var serietvåa och inför säsongen värvade Skånelas målvakt Gracia Axelsson. Gracia hamnade dessutom i målprotokollet men fick åka hem utan två poäng i bagaget. Istället var det Skånela som chockade topplaget. Det såg ut som att det skulle gå enligt planerna i första där Kärra ledde med 16-12. Andra halvlek är det dock ett helt annat Skånela på banan. Man kommer upp i 20-20 relativt snabbt och sista kvarten kopplar man greppet när man går från 23-23 till 28-23 med bara minuter kvar att spela. Man vinner alltså andra med 17-10. Efter matchen var avgående tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg Wernheim lyrisk men inte överraskad.
– Efter förlusterna har tjejerna hållit upp bra humör, vi har varit tålmodiga och all kredd till dem. Det är en fantastisk prestation. Vi kommer aldrig att vara slagna på förhand och kommer alltid att vara med. Idag slår vi tvåan. Det är inte svårare än så. Vi tror att vi kan slå dem och får nästan Kärra att se dåliga ut, vilket dem inte är så klart, sa ”Chippen” efter machen.

I andra stressade Skånela Kärra till misstag och lagledningen lyckades med sin taktik att få Kärra att få stångas med dem och springa utan boll. Skånela gick in hårt och var inte rädda för att få utvisningar med sitt aggressiva försvarsspel.
– Vi tröttar ut dem och även om vi drabbas av utvisningar så vet vi att vi kan springa med fem ute på banan, konstaterade Söderberg Wernheim.

Målen
Wiberg 10, Kou Aune 5, Huusko Smeds 4, Tenggren 4, Lindgren 2, Olofsson 2, Forsberg 1, Kardell 1

fritidsbanken_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

brobygget_2024
connys_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host