moderat_pan_nov
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela chockade topplaget

Skånela har fått upp farten i Damallsvenskan och tog tredje raka på lördagen efter att ha besegrat topplaget Kärra: - Det är en jättefin prestation, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

centrum_artikel_host

Bottenlaget Skånela som förvisso tagit två raka segrar svarade för en praktskräll mot Kärra som var serietvåa och inför säsongen värvade Skånelas målvakt Gracia Axelsson. Gracia hamnade dessutom i målprotokollet men fick åka hem utan två poäng i bagaget. Istället var det Skånela som chockade topplaget. Det såg ut som att det skulle gå enligt planerna i första där Kärra ledde med 16-12. Andra halvlek är det dock ett helt annat Skånela på banan. Man kommer upp i 20-20 relativt snabbt och sista kvarten kopplar man greppet när man går från 23-23 till 28-23 med bara minuter kvar att spela. Man vinner alltså andra med 17-10. Efter matchen var avgående tränaren Fredrik ”Chippen” Söderberg Wernheim lyrisk men inte överraskad.
– Efter förlusterna har tjejerna hållit upp bra humör, vi har varit tålmodiga och all kredd till dem. Det är en fantastisk prestation. Vi kommer aldrig att vara slagna på förhand och kommer alltid att vara med. Idag slår vi tvåan. Det är inte svårare än så. Vi tror att vi kan slå dem och får nästan Kärra att se dåliga ut, vilket dem inte är så klart, sa ”Chippen” efter machen.

I andra stressade Skånela Kärra till misstag och lagledningen lyckades med sin taktik att få Kärra att få stångas med dem och springa utan boll. Skånela gick in hårt och var inte rädda för att få utvisningar med sitt aggressiva försvarsspel.
– Vi tröttar ut dem och även om vi drabbas av utvisningar så vet vi att vi kan springa med fem ute på banan, konstaterade Söderberg Wernheim.

Målen
Wiberg 10, Kou Aune 5, Huusko Smeds 4, Tenggren 4, Lindgren 2, Olofsson 2, Forsberg 1, Kardell 1

EXTRA

Karlsson slutar efter säsongen

Handboll Skånelaikonen Jimmy Karlsson kommer lämna sitt uppdrag som herrtränare efter säsongen: - Det känns på många plan rätt för mig att fatta detta beslut just nu. Jag behöver skapa lite mer tid för familjen och handbollen tar mycket tid på kvällar och helger, säger Karlsson i ett uttalande.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
hockeyettan

Wings föll i Borlänge

Ishockey Wings föll med 4-2 borta mot Borlänge och noterade därmed tredje förlustren på de senaste fyra matcherna.

centrum_host_helsida
hockeyettan

Wings tillbaka i vinnarspåret

Ishockey Wings besegrade Vännäs med 4-1 på söndagen men siffrorna är en aning missvisande, Viktor Andersson i målet svarade nämligen för hela 32 räddningar.

moderat_pan_helsida
defacto_helsida
damallsvenskan

Många missar när Skånela föll

Handboll AIK besegrade Skånela under lördagen med klara 26-19 i Vikingahallen. - Överlag gör vi ingen dålig match, vi spelar ganska bra framåt men får inte hål på Catrin (Axelsson, AIK:s målvakt, reds anm), sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

oppethus_helsida_2023
humbacken_helsida

Niklas Söderberg till anrika klubben

Fotboll Märsta IK-fostrade Niklas Söderberg som spelat i Superettan i Brage den gångna säsongen är klar för Öster i Växjö: - Det känns fantastiskt kul att vara på plats och jag ser fram emot att vara med på resan mot Allsvenskan, säger Niklas i ett uttalande till Östers hemsida.

herrallsvenskan

Klar seger för Skånela

Handboll Skånela tog en klar seger mot IFK Ystad i Vikingahallen: - Vi går till jul som trea och det ska vi vara nöjda med, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
ridskola_2020_outsider
humbacken_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh
pantamera_out