sap_pan23
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Skånela besegrade tabellettan

Skånela svarade för en överraskande seger när man besegrade tabellettan Karlskrona hemma i Vikingahallen: - Det var en jämn match där dem var bättre i första, sen tar vi över 20 minuter in i matchen, sa assisterande tränare Mattias Flodman.

centrum_artikel_host

Gästande Karlskrona kopplade grepp om matchen inledningsvis och ledde med tre bollar efter 17 minuter. Skånela hade tufft första 20 men hängde ändå kvar i matchen och till paus var det 17-17 på resultattavlan. I andra har Skånela en bra start och gör 4-1 på Karlskrona. Därefter har man en ledning som man inte släpper.

Karlskrona kommer förvisso upp i lika ett par gånger men går inte förbi. När Filip Tapper gör 29-26 är saken biff även ord et återstår fyra minuter. Karlskrona får in två snabba mål men sista ordet får Anton Nilsson med 30-28, sen hjälpte det inte att gästerna reducerade med 15 sekunder kvar.
– De är bättre i första och vi får inte stopp på deras andrafas, efter 20 min gör vi det bättre. I första är vi bra framåt. I andra får vi en bra start och går ifrån med tre mål direkt. Jag tycker att vi får bättre träff bakåt och hanterar tempot bättre. Vi får inte till anfallsspelet riktigt men det är bra individuella prestationer. Summa summarum är det bra inställning och kampviljan går inte att klaga på. Vi fajtas i 60 minuter, konstaterade assisterande tränare Mattias Flodman

Målen
Tapper 8, Nilsson 6, Lindholm 3, Ganibegovic 3, Nielsen 2, Broman 2, Wärnmark 1, Lindberg 1, Nilsson 1, Svarén 1, Källemyr 1, Lahdo 1

herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

moderat_fokus_helsida
division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

ica_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

sap_sep23_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

joes-helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

Sport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

nrh_sigtuna
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

defacto_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

Sport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

connys_helsida
adhd_kommun
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

hockeyskola_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
kommun_skoterska_outsider
pantamera_out
kommun_adhd_outsider
ica_outsider
hockeyskola_outsider
swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
nrh