valstadagen_pan
Fågeltornet utsattes för skadegörelse.Obs! märsta.nu har retuscherat bilden och tagit bort orden för att inte bidra till spridning av rasism och kränkning av minoriteter.Foto: Insändarbild

Skadegörelse av fågeltornet

Fågeltornet i Steningedalen har utsatt för skadegörelse under helgen och det har målats rasistiska slagord.

centrum_artikel_host

Någon gång under helgen har fågeltornet i Steningedalen vandaliserats. När förbipasserande var där under söndagsmorgonen upptäcktes olika rasistiska slagord. Bland annat har man skrivit ”Stoppa islam” och ”Döda alla invandrare”.
– Det är obehagligt att det i kommunen finns någon skriver så hatiska ord, säger en läsare som hört av sig till märsta.nu

Kommunen informerades om skadegörelsen under söndagen och man kommer undersöka vad som har hänt samt att det kommer städas upp av en ”klottersaneringsgrupp”. Innan saneringen kan starta så kommer den utsatta ytan att döljas. Sigtuna kommun uppmanar allmänhet att anmäla skadegörelse och liknande direkt till kommunen så att man kan vidta åtgärder.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

ica_helsida
nrh_sigtuna

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Wenngarns_cafe_helsida
valstadagen
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

connys_helsida
mp_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

elon_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

wenngarn_outsider
mp_outsider
joes_outsider
student_outsider
swedol_outsider
nrh
centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
ica_outsider
valstadagen_outsider