helsida_bostad
Foto: Pressbild

Ska locka besökare med mountainbike, padel och golf

Sigtunas nya mountainbikebana står klar och i sommar kommer den att vara en av attraktionerna för att locka besökare till staden.

centrum_artikel_host

Destination Sigtuna jobbar vidare med att locka besökare till kommun, det nya greppen är mountainbikebanan, äventyrsgolf samt fler padelbanor.
– Sigtuna har en fantastisk natur och närheten till Stockholm, Uppsala, Västerås och Enköping gör destinationen till ett perfekt utflyktsmål. Vi har även ett starkt och innovativt näringsliv och förutom spännande nyheter som Sigtuna Bike Arena och nya äventyrsgolfbanor på Strandpromenaden i Sigtuna stad och på Wenngarn, finns det nu snart 6 padelanläggningar med 42 banor, tio naturreservat, sex uppmärkta vandringsleder och många cykelvägar inom destinationen, säger Anna Lakmaker, vd för Destination Sigtuna.

Den nya mountainbike arenan kommer att få namnet Sigtuna Bike Arena. Arbetet pågår för fullt och den väntas öppna upp i sommar för att erbjuda cykling som passar alla, både unga som gamla, proffs som motionärer.

Padel kommer vara en annan attraktion, kommunen kan skryta med 42 padelbanor, några av dessa utomhus. Äventyrsgolf nere vid Strandpromenaden är också något som man kan göra i Sigtuna. Där är det Sigtuna IF som bygger om golfen till Äventyrsbana.

 

centrum_sommar2022_helsida
toppbanner
pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida
defacto_helsida

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

connys_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

arbete_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh