centrum_panorama_hostshopping
Juryn och konferenciererna tillsammans med vinnaren Lina Pettersson.Foto: Magnus Granhagen

Sjutton vilken Mello

Sjutton artister kom till start i Sigtunas egna melodifestival, Funkisglädje: - Det är sjunde året i rad som vi håller Mellon och utvecklingen går åt rätt håll.

centrum_artikel_host

Funkisglädje som Sigtuna Melodifestival numera heter lockade nästan ett fullsatt Kulturum med 400 i publiken för att se sjutton artister uppträda.
– Med alla sponsorer vi fått under åren så blir vi bättre och bättre, berättar projektledare och konferencier Nette Leinonen.

Nette leder galan tillsammans med Johnny Duvert. De har även en jury till sin hjälp för att kora vinnare i form av Carl Dyall, Rennie Mirro och Gladys Del Pilar.
– Många av besökarna anser att detta är årets höjdpunkt och längtar redan till nästa år. Funkismello gör alla glada och det strömmar ut kärlek och glädje till alla som var där.

Årets vinnare blev Lina Pettersson som framförde låten ”I en annan värld”. Avslutningen blev gemensam med alla i juryn, publiken och artisterna som framförde ”Never let it go”. En låt som Afrodite där Gladys Del Pilar var med i och som hon sjöng i Melodifestivalen.

Fler bilder kommer under söndagen

brobygget_2024

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
klara_outsider