eldsjal2024_pan

Sjukhusinläggningarna ökat kraftigt

Just nu vårdas 217 personer med covid-19 på sjukhus i länet vilket är en kraftig ökning jämfört med för en vecka sen.

centrum_artikel_host

Covid-läget ökar igen, märsta.nu kunde förra veckan rapportera om att nästan 50 kommuninvånare smittades med viruset. Dock är symtomen milda och det finns ingen stor risk för allvarlig sjukdom. Runt om länets sjukhus är det även fler som vårdas, 217 patienter har skrivits in vilket kräver stora resurser inom sjukvården enligt chefsläkaren Elda Sparrelid.

Fyra av tio stockholmare över 18 år har heller inte tagit tredje vaccindosen och Sparrelid uppmanar alla att göra det.
– Vi kan ta hand om alla som behöver akut och brådskande vård. Den som är mest akut sjuk får vård omedelbart, men för övriga är väntetiderna längre än normalt. Jag har full förståelse för den frustration det innebär för patienter med smärta och oro och för deras närstående när de får vänta. Vårdens medarbetare tar hand om patienter först som bedöms vara mer akut sjuka. Om du är akut sjuk kontakta först 1177 på telefon. Där får du vägledning om när och var du ska söka vård för dina symtom, säger Elda Sparrelid.

Fyra av de som vårdas på sjukhus är i behov av intensivvård, 132 är på akuten och 81 i geriatrisk vård. 14 mer avlidna har rapporterats in sedan förra veckan i Region Stockholm varpå totalt 5315 avlidit med covid-19 under pandemin, 125 av dessa är hemmahörande i Sigtuna kommun enligt Socialstyrelsen.

connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
spedition_helsida
mp_helsida_eu

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

storemore_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
storemore_out
stentekompani_outsider
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys