vintermarknad_pan

Sjukhusinläggningarna ökat kraftigt

Just nu vårdas 217 personer med covid-19 på sjukhus i länet vilket är en kraftig ökning jämfört med för en vecka sen.

centrum_artikel_host

Covid-läget ökar igen, märsta.nu kunde förra veckan rapportera om att nästan 50 kommuninvånare smittades med viruset. Dock är symtomen milda och det finns ingen stor risk för allvarlig sjukdom. Runt om länets sjukhus är det även fler som vårdas, 217 patienter har skrivits in vilket kräver stora resurser inom sjukvården enligt chefsläkaren Elda Sparrelid.

Fyra av tio stockholmare över 18 år har heller inte tagit tredje vaccindosen och Sparrelid uppmanar alla att göra det.
– Vi kan ta hand om alla som behöver akut och brådskande vård. Den som är mest akut sjuk får vård omedelbart, men för övriga är väntetiderna längre än normalt. Jag har full förståelse för den frustration det innebär för patienter med smärta och oro och för deras närstående när de får vänta. Vårdens medarbetare tar hand om patienter först som bedöms vara mer akut sjuka. Om du är akut sjuk kontakta först 1177 på telefon. Där får du vägledning om när och var du ska söka vård för dina symtom, säger Elda Sparrelid.

Fyra av de som vårdas på sjukhus är i behov av intensivvård, 132 är på akuten och 81 i geriatrisk vård. 14 mer avlidna har rapporterats in sedan förra veckan i Region Stockholm varpå totalt 5315 avlidit med covid-19 under pandemin, 125 av dessa är hemmahörande i Sigtuna kommun enligt Socialstyrelsen.

moderat_pan_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

pantamera_avc_helsida
julmarknad_2022
agy_oppethus
centrum_host_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
dackskifte_helsida
vintermarknad_helsida
connys_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
marknaden_outsider
connys
kyrka_outsider_advent
vintermarknad_outsider
ridskola_2020_outsider
dackskifteoutsider