kommun_skoterska

Sjukhusinläggningarna ökat kraftigt

Just nu vårdas 217 personer med covid-19 på sjukhus i länet vilket är en kraftig ökning jämfört med för en vecka sen.

centrum_artikel_host

Covid-läget ökar igen, märsta.nu kunde förra veckan rapportera om att nästan 50 kommuninvånare smittades med viruset. Dock är symtomen milda och det finns ingen stor risk för allvarlig sjukdom. Runt om länets sjukhus är det även fler som vårdas, 217 patienter har skrivits in vilket kräver stora resurser inom sjukvården enligt chefsläkaren Elda Sparrelid.

Fyra av tio stockholmare över 18 år har heller inte tagit tredje vaccindosen och Sparrelid uppmanar alla att göra det.
– Vi kan ta hand om alla som behöver akut och brådskande vård. Den som är mest akut sjuk får vård omedelbart, men för övriga är väntetiderna längre än normalt. Jag har full förståelse för den frustration det innebär för patienter med smärta och oro och för deras närstående när de får vänta. Vårdens medarbetare tar hand om patienter först som bedöms vara mer akut sjuka. Om du är akut sjuk kontakta först 1177 på telefon. Där får du vägledning om när och var du ska söka vård för dina symtom, säger Elda Sparrelid.

Fyra av de som vårdas på sjukhus är i behov av intensivvård, 132 är på akuten och 81 i geriatrisk vård. 14 mer avlidna har rapporterats in sedan förra veckan i Region Stockholm varpå totalt 5315 avlidit med covid-19 under pandemin, 125 av dessa är hemmahörande i Sigtuna kommun enligt Socialstyrelsen.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

pantamera_avc_helsida

Man greps med vapen och kniv

Nyheter En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

hockeyskola_helsida

Elever fick lyssna till lokala entreprenörer

Nyheter Ett flertal entreprenörer bjöds in till Kulturum för att inspirera åk9-elever inför framtidens yrkes- och gymnasieval. 600 entusiastiska elever intog Kulturum för att ta del av alla inspirerande tal.

ica_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Nyheter 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

adhd_kommun
moderat_fokus_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

nrh_sigtuna

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

connys_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Nyheter Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

mp_ute_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Nyheter Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Nyheter Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
hockeyskola_outsider
pantamera_out
kommun_skoterska_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
moderat_bli_medlem
mp_ute_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
connys