moderat_pan_nov
Foto: Swedavia/Daniel Blohm/Arkiv

Sju regioner överens om slopad stationsavgift

Sju regioner, däribland Stockholm och Uppsala är överens om att bland annat stationsavgiften ska tas bort på Arlanda.

centrum_artikel_host

Den så kallade stationsavgiften för att kliva av vid Arlanda ska tas bort anser sju regioner i Mälardalsrådet. Däribland Uppsala och Stockholm. Avgiften grundas på statens avtal med Arlandabanan och därför behöver en förhandling inledas med A-train om att avveckla avgiften uppger Mälardalsrådet i ett pressmeddelande.
– Arlandas utveckling är avgörande för Stockholm-Mälardalen. För våra band till omvärlden såväl som för omvärldens band till oss. Till utvecklingen framåt krävs både en utvecklad infrastruktur på flygplatsen liksom till och från den. Staten måste här undanröja hinder och statliga straffavgifter på hållbart kollektivtrafikresande, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande Mälardalsrådet.

Mälardalsrådet har varit remissinstans för utredningen ”Arlanda flygplats – en plan för framtiden” och man vill bland annat se utvecklad kollektivtrafik och mer effektiv infrastrukturanvändning. Förbindelserna ska bli bättre mellan Arlanda och Mälarregionens större stöder.

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

pantamera_avc_helsida
agy_oppethus
vintermarknad_helsida
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

julmarknad_2022
dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
kyrka_outsider_advent
swedol_outsider
vintermarknad_outsider
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh
connys