vinter_pan
Foto: Swedavia/Daniel Blohm/Arkiv

Sju regioner överens om slopad stationsavgift

Sju regioner, däribland Stockholm och Uppsala är överens om att bland annat stationsavgiften ska tas bort på Arlanda.

centrum_artikel_host

Den så kallade stationsavgiften för att kliva av vid Arlanda ska tas bort anser sju regioner i Mälardalsrådet. Däribland Uppsala och Stockholm. Avgiften grundas på statens avtal med Arlandabanan och därför behöver en förhandling inledas med A-train om att avveckla avgiften uppger Mälardalsrådet i ett pressmeddelande.
– Arlandas utveckling är avgörande för Stockholm-Mälardalen. För våra band till omvärlden såväl som för omvärldens band till oss. Till utvecklingen framåt krävs både en utvecklad infrastruktur på flygplatsen liksom till och från den. Staten måste här undanröja hinder och statliga straffavgifter på hållbart kollektivtrafikresande, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande Mälardalsrådet.

Mälardalsrådet har varit remissinstans för utredningen ”Arlanda flygplats – en plan för framtiden” och man vill bland annat se utvecklad kollektivtrafik och mer effektiv infrastrukturanvändning. Förbindelserna ska bli bättre mellan Arlanda och Mälarregionens större stöder.

wenngarn_jul_helsida
joes-helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

vinter_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

defacto_helsida
ica_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

slottsby_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
wnngarn_jul_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
storemore_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
vinter_outsider
ica_outsider
slottsby_outsider