nationaldagen_pan
Foto: Swedavia/Daniel Blohm/Arkiv

Sju regioner överens om slopad stationsavgift

Sju regioner, däribland Stockholm och Uppsala är överens om att bland annat stationsavgiften ska tas bort på Arlanda.

centrum_artikel_host

Den så kallade stationsavgiften för att kliva av vid Arlanda ska tas bort anser sju regioner i Mälardalsrådet. Däribland Uppsala och Stockholm. Avgiften grundas på statens avtal med Arlandabanan och därför behöver en förhandling inledas med A-train om att avveckla avgiften uppger Mälardalsrådet i ett pressmeddelande.
– Arlandas utveckling är avgörande för Stockholm-Mälardalen. För våra band till omvärlden såväl som för omvärldens band till oss. Till utvecklingen framåt krävs både en utvecklad infrastruktur på flygplatsen liksom till och från den. Staten måste här undanröja hinder och statliga straffavgifter på hållbart kollektivtrafikresande, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande Mälardalsrådet.

Mälardalsrådet har varit remissinstans för utredningen ”Arlanda flygplats – en plan för framtiden” och man vill bland annat se utvecklad kollektivtrafik och mer effektiv infrastrukturanvändning. Förbindelserna ska bli bättre mellan Arlanda och Mälarregionens större stöder.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

eldsjal2024_helsida
bygdensdag_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
nationaldag_outsider
connys
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna