centrum_panorama_hostshopping
Foto: Swedavia/Daniel Blohm/Arkiv

Sju regioner överens om slopad stationsavgift

Sju regioner, däribland Stockholm och Uppsala är överens om att bland annat stationsavgiften ska tas bort på Arlanda.

centrum_artikel_host

Den så kallade stationsavgiften för att kliva av vid Arlanda ska tas bort anser sju regioner i Mälardalsrådet. Däribland Uppsala och Stockholm. Avgiften grundas på statens avtal med Arlandabanan och därför behöver en förhandling inledas med A-train om att avveckla avgiften uppger Mälardalsrådet i ett pressmeddelande.
– Arlandas utveckling är avgörande för Stockholm-Mälardalen. För våra band till omvärlden såväl som för omvärldens band till oss. Till utvecklingen framåt krävs både en utvecklad infrastruktur på flygplatsen liksom till och från den. Staten måste här undanröja hinder och statliga straffavgifter på hållbart kollektivtrafikresande, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande Mälardalsrådet.

Mälardalsrådet har varit remissinstans för utredningen ”Arlanda flygplats – en plan för framtiden” och man vill bland annat se utvecklad kollektivtrafik och mer effektiv infrastrukturanvändning. Förbindelserna ska bli bättre mellan Arlanda och Mälarregionens större stöder.

defacto_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Sport Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

ica_helsida
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Sport Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

division 4

Nytt nederlag för Rosersbergs IK

Sport Strömsberg vann med klara 6-1 mot Rosersbergs IK under torsdagen och RIK är därmed förankrat i botten åtminstone en vecka till.

centrum_host_helsida
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Sport Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

seniordag_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Sport Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

pantamera_avc_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Sport Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

nrh_sigtuna

Dubbla segrar för bygdens lag

Sport I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

joes-helsida
helgens matcher

Fotbollsfeber på flera spelplatser i helgen

Sport Fotbollsentusiaster runt om i kommunen förbereder sig för en helg full av spänning när flera viktiga matcher spelas i olika divisioner. Nedan följer en sammanfattning av några av de mest intressanta matcherna:

mp_helsida
division 6

Seger i återkomsten för Wiggan

Sport Wigör besegrade Lohärd med 2-0 på bortaplan i en Division 6 Östra match. Målen gjordes av Mass Khan i minut 57 och 90, vilket ledde till en välförtjänt seger för Wigör.

division 3

Andra raka segern för MIK

Sport MIK vann derbyt mot Bollstanäs under fredagskvällen med 2-1 efter sent avgörande av talangen John Drugge: - Även om segern inte var helt rättvis visade vi moral och inställning i andra halvlek och får därmed 3p med oss hem, uppger MIK på Instagram.

connys_helsida
helgens matcher

Fotbollshelg: Här är matcherna som avgörs på planen

Sport Fotbollssäsongen är i full gång och helgen bjuder på flera spännande matcher runtom i landet. I den här artikeln tar vi en titt på helgens fotbollsmatcher i Division 6S och Division 3. Från fredag kväll till söndag kväll möts olika lag på planen för att kämpa om poängen. Här är allt du behöver veta inför helgens matcher.

helgens resultat

Så gick det för bygdens lag

Sport Helgens fotbollsmatcher i olika divisioner bjöd på spännande och händelserika matcher. I Division 6S vann Frösunda över Märsta Syrianska efter en sent avgörande mål, medan Procyon2 och Skokloster också säkrade segrar. I Division 6V vann Sigtuna IF över Isun, och i Division 4 blev det en överlägsen seger för Vaksala över Rosersbergs IK. Här är en sammanfattning av resultaten och händelserna från helgens fotbollsmatcher.

karnkraft_m_topp
division 3

Märsta IK besegrar Fanna

Sport Märsta IK säkrade sin första seger i Division 3 efter att ha besegrat Fanna med 3-1 på hemmaplan inför en publik på 150 åskådare. Matchen ägde rum på Märsta IP och det var hemmalaget Märsta IK som tog ledningen redan i den fjärde minuten. Xavier Espinoza Contreras blev målskytt och satte 1-0 till Märsta IK med en välplacerad avslutning.

division 4

Andra raka nederlaget för RIK

Sport Rosersbergs IK fortsätter att ha det tufft i fotbollsserien efter att ha förlorat med 4-0 mot Vaksala. Detta var Rosersbergs IK:s andra förlust i rad och laget har nu hamnat näst sist i tabellen.

helgens matcher

Lokala fotbollsmatcher under helgen

Sport Under den kommande helgen kommer det att spelas flera spännande fotbollsmatcher i kommunen. Här är en översikt över några av matcherna som äger rum

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
mp_outsider
seniordag_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
pantamera_out
connys
nrh
swedol_outsider
centrum_outsider_host