helsida_bostad
Linus Jämtdal och Christian Sandsund levererade ett hattrick vardera. Foto: Kjelle Svensson/Rosersbergs IK

Sju poäng av Jämtdal i premiären

Rosersbergs IK inledde Division 1-säsongen med klar seger mot Alunda: - Efter att vi skakat av oss premiärnerverna under första perioden så växlar vi upp och när vi summerar så är vi ett nummer större än Alunda idag, uppger sportchef Fredrik Raschke.

centrum_artikel_host

Rosersbergs IK som kvalade till Allsvenskan i våras får starta i Division 1 igen. På fredag kväll inledde man med match mot Alunda. Matchen avgjordes i mittenperioden då man gick från 1-1 till 5-1. Matchen var därmed avgjord trodde den som vanligt välfyllda Rosershallen (350 åskådare). Alunda får in en snabb reducering en kort därpå replikerar Rosers och punkterar matchen med tre snabba mål. Efter att Joakim Gustavsson satt 9-3 slappnar RIK av lite och Alunda kan få in två tröstbaljor. Sportchefen Fredrik Raschke plussar för förstafeman med Linus Jämtdal i spetsen, Jämtdal levererade sju poäng (!) och var så klart bäst på plan.

Målen
L.Jämtdal 3, Sandsund 3, Jarnling, Gustafsson, Ekfeldt

ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
toppbanner
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Mycket står på spel denna helg för bygdens lag. Märsta IK kan säkra minst kval, FC Arlanda kan ta klivet upp i tvåan och Märsta Syrianska jagar nytt kontrakt.

defacto_helsida
Premiärextra!

Möter nykomlingen i premiär

Handboll Skånela beger sig till Solna på söndagen för att möta nykomlingen AIK: - Kul att vara igång efter en stökig försäsong, säger tränare Jimmy Karlsson.

valet2022

Idrotten i skymundan under valet

Sport Den idrottspolitiskt debatten har hamnat i skymundan under valet men i samband med valdebatten framkom att det finns en del alternativ beroende på vilka som hamnar i kommunledningen.

Så spelar bygdens lag

Fotboll Märsta IK spelade seriefinal på fredagskvällen mot Fanna, FC Arlanda spelar toppmöte mot Viggbyholm på lördagen. Serierna rullar vidare september ut!

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
centrum_sommar_outsider2022
nrh
arbete_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider