moderat_pan_nov
Linus Jämtdal och Christian Sandsund levererade ett hattrick vardera. Foto: Kjelle Svensson/Rosersbergs IK

Sju poäng av Jämtdal i premiären

Rosersbergs IK inledde Division 1-säsongen med klar seger mot Alunda: - Efter att vi skakat av oss premiärnerverna under första perioden så växlar vi upp och när vi summerar så är vi ett nummer större än Alunda idag, uppger sportchef Fredrik Raschke.

centrum_artikel_host

Rosersbergs IK som kvalade till Allsvenskan i våras får starta i Division 1 igen. På fredag kväll inledde man med match mot Alunda. Matchen avgjordes i mittenperioden då man gick från 1-1 till 5-1. Matchen var därmed avgjord trodde den som vanligt välfyllda Rosershallen (350 åskådare). Alunda får in en snabb reducering en kort därpå replikerar Rosers och punkterar matchen med tre snabba mål. Efter att Joakim Gustavsson satt 9-3 slappnar RIK av lite och Alunda kan få in två tröstbaljor. Sportchefen Fredrik Raschke plussar för förstafeman med Linus Jämtdal i spetsen, Jämtdal levererade sju poäng (!) och var så klart bäst på plan.

Målen
L.Jämtdal 3, Sandsund 3, Jarnling, Gustafsson, Ekfeldt

dackskifte_helsida
damallsvenskan

Skånela chockade topplaget

Handboll Skånela har fått upp farten i Damallsvenskan och tog tredje raka på lördagen efter att ha besegrat topplaget Kärra: - Det är en jättefin prestation, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

advent_kyrka_helsida
vintermarknad_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Sista säsongen för ”Chippen”

Handboll Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim gör sin sista säsong i Skånelas damlag: - Det är inget beslut jag tagit i förbifarten utan det har varit noga övervägande där jag tillslut landade i detta beslut och presenterade det för styrelsen i början av augusti, säger "Chippen" i ett uttalande.

moderat_pan_helsida
damallsvenskan

Första segern för Skånela

Handboll Skånela tog första segern i Damallsvenskan på söndagen: - Vi är bättre spelmässigt hela matchen, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

julmarknad_2022
defacto_helsida
upplandscupen

MIK föll i finalen

Fotboll MIK föll överraskande mot Roslagsbro på lördagen och därmed blir det inget spel i Svenska Cupen 2023.

centrum_host_helsida
herrallsvenskan

Dramatiskt igen mellan Skånela-Amo

Handboll Återigen blev det en dramatisk match mellan Skånela och Amo i Vikingahallen på lördagen som avgjordes först i slutsekunderna när gästande Amo kvitterade.

upplandscupen

MIK i cupfinal på lördag

Fotboll Märsta IK spelar cupfinal på lördag på Studenternas i Uppsala mot Roslagsbro: - Vi saknar en del, bl.a. lagkapten Tonny och avstängda Edwin i backlinjen men truppen är fräsch och stark och vi kommer mönstra ett slagkraftigt lag i finalen, säger tränare Philip Alouch.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
dackskifteoutsider
marknaden_outsider
vintermarknad_outsider
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
swedol_outsider
nrh