vinter_pan
Trygghetscentret i MärstaFoto: Daniel Iskander

Sju kommuner samarbetar för att minska kriminalitet

Sju kommuner, däribland Sigtuna, går ihop för att bromsa rekryteringen till kriminalitet och stötta avhoppare.

centrum_artikel_host

Sigtuna som under flera års tid haft problem med nätverkskriminalitet går nu ihop med sex andra kommuner i Nordväst för att förebygga rekrytering och stödja avhoppare. Det är främst socialtjänsten som är med i projektet FoU Nordväst:
– Projektet är unikt i sitt slag och satsningen får anses ligga i framkant med nationella mått mätt. Rapporten visar att det finns många problem och utmaningar. Evidensen kopplad till rådande situation, i en svensk kontext, är nära på obefintlig. Men i stället för att vänta in nationella direktiv och metodguider så finns här en progressivitet att lokalt ta sig an att inhämta kunskap inom ett mycket komplext och för många inom socialtjänsten nytt område och målgrupp, berättar projektledare Jörgen Larsson.

I en rapport som presenterats finns ett antal möjliga vägar och åtgärder som kommunerna kan vidta. Bland annat kan man inrätta en specifik enhet för att matcha den nya verkligheten, skapa en gemensam fortbildning och en kommungemensam avhopparverksamhet.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

joes-helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

centrum_host_helsida
wenngarn_jul_helsida
ica_helsida
connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

slottsby_helsida
vinter_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
slottsby_outsider
wnngarn_jul_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
vinter_outsider
swedol_outsider
storemore_out